Titel

Wonen in Knokke-Heist, genieten in Hasselt. De familie Strubbe.

Wonen in Knokke-Heist, genieten in Hasselt. De familie Strubbe.

Marleen en Roger Strubbe wonen in het piepkleine West-Vlaamse dorp Ramskapelle, deelgemeente van Knokke-Heist. Twee keer per jaar nemen ze de trein naar Hasselt. Marleen: “We waren meteen verknocht aan de stad. Dus blijven we komen. Eerst twee dagen, daarna drie dagen, maar dat was altijd te kort. Nu boeken we meteen vijf dagen, in april én september. Vorig jaar kwamen we zelfs een derde keer: voor Winterland.”

Aangenaam en stijlvol

Marleen en Roger wonen op fietsafstand van de Belgische zee en de sjieke winkels van Knokke. Toch keren ze telkens naar Hasselt terug. Wat trekt hen hier zo aan?

Roger: “De kalmte. Aan de kust kom je moeilijker tot rust. Hier is het aangenaam. De mensen zijn vriendelijk, je kunt rustig rondkijken, niemand dringt zich op. Als je iets eet of drinkt, wordt je bord met zorg neergezet. Bij ons is dat niet altijd het geval. Tijdens de vakanties is daar alles zo gejaagd, moet het snel gaan. Hier kun je nog rustig met een koffietje op een terras zitten. Ze kijken je niet weg. Hasselt geeft je de tijd om te genieten.”

“Ik vind het terecht dat Hasselt zich de ‘Hoofdstad van de Smaak’ noemt. Het is hier aangenaam en stijlvol."

Marleen: “Ik vind het terecht dat Hasselt zich de ‘Hoofdstad van de Smaak’ noemt. Het is hier aangenaam en stijlvol. Het centrum is compact en er is bijna geen leegstand. We houden vooral van de smalle zijstraatjes met de kleine boetiekjes van lokale handelaars. Velen kennen ons al. Ze zwaaien als ze ons zien voorbijkomen. Altijd even vriendelijk, ook als we niets kopen.”

Het Limburgse Fietsroutenetwerk

Genieten doet het koppel volop. Niet alleen van de sfeervolle restaurantjes of zonnige terrasjes. “Ons hoofddoel is fietsen,” straalt Roger. “Hasselt is een perfecte uitvalsbasis. Na ons ontbijt nemen we de trein naar Sint-Truiden of Genk. Daar huren we aan het station een Fietsparadijs Limburg-fiets en maken we tochtjes over het fietsroutenetwerk. Die stippelen we op voorhand uit: zo’n 60 tot 70 km per keer.”

“Rond half vier zijn we weer terug,” zegt Marleen. “Dan eten we een pannenkoek in de Aldestraat en hebben we zelfs nog wat tijd om te shoppen. Dat is het grote voordeel wanneer alle winkels zo dicht bij elkaar liggen. ’s Avonds frissen we ons op en eten we hier in HASSOTEL. We komen hier al sinds 2002. Elke keer boeken we dezelfde kamer. Dit is zo’n beetje ons tweede verblijf,” (brede lach).

Hasselt: altijd een beetje reizen

Roger was vroeger machinist. Hij reist graag met de trein. Op zondag gaat het al eens naar Kiewit, Bokrijk of Tongeren, voor de grote antiek- en brocantemarkt. “Tweejaarlijks vindt er in Genk ook een beurs plaats met miniatuurtreinen. Die verzamel ik. Dan overnachten we ook weer in Limburg. In Hasselt natuurlijk,” (lacht).

Marleen: “Hasselt schenkt ons een vakantiegevoel. Niemand zit achter ons. En neen, we zijn de stad nog niet beu. Er is zoveel variatie. Nieuwe winkeltjes, een aperitiefje aan de Blauwe Boulevard, de Japanse tuin, het Jenevermuseum en Modemuseum Hasselt, telkens weer andere fietstochten ... Binnenkort gaan we naar Bokrijk voor Fietsen door het Water. Tja, we zijn levensgenieters. En we hebben de tijd, al de tijd van de wereld.”

“Weet je wat we traditioneel als laatste doen, voordat we de trein naar Knokke nemen? Opnieuw boeken voor onze volgende citytrip. We starten en stoppen in Hasselt. Je krijgt deze stad niet meer uit ons. Zolang we kunnen, blijven we terugkomen.”

Wist je dat...

Hasselt is de eerste Stad van Geluk. 25 geluksplekken – in het stadscentrum én daarbuiten – tonen een brede waaier van wat de Hasselaar happy maakt. Elke plek is een mooi startpunt om te werken aan je eigen geluk. Op elk geluksplekje krijg je drie tips. Kies zelf hoeveel je er uitvoert. Je vindt alle geluksplekjes terug in een mooie brochure. Die is te koop bij Toerisme Hasselt voor € 2,90.

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief