Titel

Gama Putra - ik wil Hasselt aan de wereld tonen!

Gama Putra - ik wil Hasselt aan de wereld tonen!

Hasselt tonen? Dat doet Gama Putra vanop de Babbelfiets. Zo’n negen jaar geleden verliet hij zijn geboorteland Indonesië. “Voor de liefde!”, zegt Gama terwijl hij in Het Smaaksalon van zijn koffie nipt. “Intussen is Hasselt mijn thuis.

Gama Putra werkte gedurende zijn studies Engelse Literatuur voor de radio in Indonesië.
“Tijdens één van mijn interviews leerde ik iemand uit Hasselt kennen. Drie jaar later waagde ik de stap: een one-wayticket naar België. Intussen zijn we negen jaar verder. De relatie liep op de klippen, maar mijn liefde voor Hasselt is gebleven. Het is ook zo’n gezellige stad. En alles ligt dichtbij. Ik kom van een land met drie verschillende
tijdzones!”

Favoriete plekjes in Hasselt?

Sky Lounge
Sky Lounge

Gama: “Dat zijn er véél! Om even helemaal tot rust te komen, trek ik graag naar Het Heilig Paterke. En in de Sky Lounge bovenop het Radisson Blu Hotel geniet ik vaak van het overweldigend uitzicht. Met wat geluk kijk je tot in Genk en Beringen! Bij All About Eve vind je me ook regelmatig. Daar hebben ze heerlijke Tiny Tempeh. Dat
gerecht doet me aan Indonesië denken! Het Hendrikshuis is ook een leuke plek. Ze hebben heel wat duurzame hebbedingen van lokale kunstenaars en ecologische producten van o.a. Flagbag. Buiten het stadscentrum spendeer ik heel wat uren op de Corda Campus. Er is geen werkplek die me meer zou kunnen inspireren.”

Babbelen op de riksja

Gama Putra
Gama Putra

Zijn enthousiasme zelf ervaren? Dat kan! Als privégids toont Gama je de mooiste plekjes van Hasselt op de Babbelfiets. Gama: “In Hasselt rijden 2 Babbelfietsen: fietstaxi’s waarin 2 volwassenen of 3 kinderen de stad kunnen ontdekken. Ik ben één van de fietsende privégidsen. De Babbelfiets is écht een succes. Het verbindt, het maakt gelukkig. Je krijgt ook een Prikkeldoos met proevertjes en leuke cadeaus die de zintuigen prikkelen. We rijden door de fijnste straatjes van Hasselt: de Minderbroederstraat, de Dorpsstraat, de Aldestraat, de Kapelstraat … Je zit lekker dicht bij elkaar, voorbijgangers kijken op en wuiven, het geeft je een prins(ess)engevoel! En intussen vertel ik verhalen … Over Jos, bijvoorbeeld, van Bakkerij Depaifve. Waarom hij elke ochtend om 3 uur ’s nachts met veel goesting begint. Zijn speculaas smaakt na dat verhaal dubbel zo lekker! De reacties zijn unaniem positief.

#ILoveHasselt

I Love Hasselt
I Love Hasselt

Gama: “Sinds 2015 post ik bijna dagelijks foto’s uit Hasselt op Instagram, Facebook en ilovehasselt.com. 
gebouw, een leuk event, een unieke winkel, een zonsopgang of -ondergang. Telkens met de hashtags #IloveHasselt en mijn mantra #PlukDeDag. Het aantal volgers steeg razendsnel. Hier is ook zoveel moois, alleen zien de locals zelf het niet altijd. Ik probeer iedereen te enthousiasmeren. Ik wil Hasselt aan de wereld tonen.
Met mooie plaatjes, maar ook met échte verhalen. Die schreef ik in eerste instantie zelf. 400 in totaal. Voor ik ze online publiceerde, trok ik naar de bib. Daar vroeg ik iemand om mijn teksten na te lezen. De reacties waren unaniem positief. En #ILoveHasselt bleef groeien. De ondernemer in mij ontwaakte en intussen is het
een fulltime job. I LOVE Network is vandaag een ‘inspiring gossip’ voor slimme participatie, met 150 storytellers. Stuk voor stuk creatievelingen – zoals bloggers, fotografen, studenten, … – die doen wat ik drie jaar geleden deed. We zitten vandaag in 24 steden. In België maar ook daarbuiten. Van I Love Antwerp en I Love Leuven tot I Love Maastricht. Maar het begon allemaal … in het mooie Hasselt!”

 

 

BABBELFIETS PRAKTISCH

  • Wanneer?

Zomervakantie: van donderdag t.e.m. zondag van 11 u tot 15 u
Schoolmaanden: op zaterdag en zondag van 11 u tot 15 u

  • Vertrekplek?

Toerisme Hasselt

  • Tarieven?

Rondrit (25’)
Volwassene: 10 euro
Kind (4 - 12 jaar): 5 euro
Mét 48u-kaart: 50 % korting

  • Pendel (van Toerisme Hasselt naar de Japanse Tuin, het station of jouw hotel in Hasselt)

Volwassene: 5 euro
Kind (4 - 12 jaar): 2,50 euro

  • Meer info of online reserveren?

www.babbelfiets.be

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief