Fietsen Kanaalkom

Fietsen in en rond Hasselt

 

Hasselt is de ideale uitvalsbasis om Limburg te ontdekken. Met veel groen, gezellige stadjes en een uitgebreid fietsroutenetwerk ben je een tijdje (of een hele tijd, als je wil) zoet. Graag een makkelijke rit? Kies dan eerder voor het vlakke noorden. Klimmers vinden hun gading dan weer in het heuvelachtige Haspengouw. 

En als je hier dan toch bent, ga dan eens fietsen door het water! Ja, dat lees je goed. Het kan in Bokrijk, niet zo ver van Hasselt. Aan knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk fiets je, weliswaar veilig op het droge, dwars door de vijver van de ene oever naar de andere. Maar ook in en rond het stadscentrum van Hasselt valt er heel wat te ontdekken. De kaart Hasseltse Fietslussen voert je door de Hasseltse groene rand.

Even uitblazen of wat langer verpozen? De vele fietscafés en fietsvriendelijke logies in onze provincie ontvangen jou en je stalen ros met open armen.

Hasselt verkennen met de fiets? Heel eenvoudig! Huur een fiets op een van de fietsverhuurlocaties, en weg ben je.

Bij Visit Hasselt vind je mooi uitgewerkte fietskaarten. De fietskaart Limburg koop je er voor € 9,50. De kaart Hasseltse Fietslussen kost € 3,50.

  • Graag een fietstocht met deskundige begeleiding? Kijk dan snel hier!
     
Fietsen