Fiets

fiets lenen

Gratis een fiets ontlenen

Aan het Groenplein (achter het oude stadhuis) kan je gratis een fiets ontlenen. Reserveren is wel niet mogelijk -  van maandag t/m vrijdag van 9u - 17u30, zaterdag van 10u - 17u30, niet op zondag.

 

Blue-bikes aan het station

Deze blauwe fietsen kan je ontlenen aan het station voor maximaal 24 uur (tenzij je extra betaalt) met je badge aan de sleutelautomaat, op eender welk moment van de dag. Zijn er geen blue-bikes via de sleutelautomaat meer voor handen? Vraag dan even na bij het Fietspunt Hasselt. Een jaarkaart kost € 12 en je ontleent aan maximum € 3,15  per rit. Surf naar www.blue-bike.be en registreer je online. Een week later valt jouw badge in de brievenbus. Kom je langs in het Fietspunt aan het station? Dan krijg je twee bonnen voor onmiddellijk gebruik. Je badge wordt nagestuurd per post. Met je badge ontleen je ook in andere steden even gemakkelijk een blauwe fiets. 

Blue-bike
Fietspunt Hasselt

Een fiets huren aan het station bij Fietspunt Hasselt

Huur een fiets voor een dag, een maand of een jaar. Er zijn verschillende type fietsen beschikbaar: (elektrische) fietsen, tandems, kinderfietsen, kinderzitjes, aanhangfietsen, aanhangkarren, bakfietsen en fietsen voor personen met een beperking.

Heb je vragen over de beschikbaarheid en de prijs? Bel het Fietspunt op het gratis nummer 0800 96 96 7. Dan beantwoorden zij al jouw vragen over beschikbaarheid en prijs. Of spring binnen bij het Fietspunt op het Stationsplein – van 7 tot 19 uur, maar in het weekend en op feestdagen alleen op afspraak.

Reserveren kan ook online: www.fietsparadijslimburg.be

Abdijsite Herkenrode

De Abdijsite Herkenrode is de ideale startplaats voor een fietstochtje in en rond Hasselt. Je zit hier namelijk onmiddellijk op het fietsroutenetwerk. Je auto kan je veilig achterlaten op de gratis parking. 

Je kan hier ook een fiets huren. Opgelet! wel eerst reserveren en betalen via www.fietsparadijslimburg.be

 

Fietsverhuur Herkenrode
Mobit deelfiets

Mobit deelfietsen in de binnenstad

In de Hasseltse binnenstad staan 200 'groene' deelfietsen verspreid in het centrum. Er zijn dus geen vaste standplaatsen. Download de ‘Mobit’-app (www.mobit.eu) en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Kik hier voor de tarieven. Je mag overal naartoe fietsen op voorwaarde dat je de fiets achterlaat op een openbare plek op Hasselts grondgebied.
Registreer je eerst op http://www.mobit.eu en betaal een waarborg van 49 euro. Wie zich uitschrijft, krijgt de waarborg en het resterende bedrag in de 'wallet' terugbetaald. 

Fietshersteldienst

Fietspech? Bij Fietspunt Hasselt kan je terecht voor kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,...  Je betaalt voor de vervangstukken, het materiaal en de werkuren. Het Fietspunt is open van 7 tot 19 uur.  In het weekend en feestdagen enkel op afspraak.

Fietshersteldienst
Hasselt

Fietsstallingen met toezicht

Op bepaalde plekken in de binnenstad houden gemeenschapswachten gratis toezicht op jouw fiets:

  • Groenplein (achter het stadhuis): 9u - 18u (ma t/m vr) en 10u - 18u (za)
  • Capucienenplein (TT wijk): 10u - 18u (ma t/m za)
  • Station: 8u - 18u (ma t/m vr) en 10u - 18u (za)

Hasselt heeft eerste fietsstraat

In een fietsstraat wordt de straat zo ingericht dat de fietser er de ‘hoofdgebruiker’ is. Fietsers mogen de volledige breedte van de rijbaan gebruiken. De auto is er zeker welkom, alleen gelden hier andere verkeersregels dan in een gewone straat met gemengd verkeer. Auto's en andere motorvoertuigen mogen fietsers niet inhalen en mogen niet sneller rijden dan 30 km per uur.

In september 2017 werd de eerste fietsstraat in Hasselt ingericht. De Stad Hasselt zet concrete stappen voor een fietsvriendelijker Hasselt. Alle straten binnen de kleine ring, behalve die in de voetgangerszone, zullen op termijn fietsstraten worden. Fietsstraten zijn wegen waar de auto weliswaar nog steeds welkom is, maar als gast. 

Waar? Dorpsstraat - Minderbroedersstraat - Paardsdemerstraat - Zuivelmarkt - Badderijstraat


 

Fietsstraat Hasselt