Fiets

Gratis een fiets lenen

Aan het Groenplein (achter het oude stadhuis) & de Boudewijnlaan kan je gratis een fiets ontlenen. Je mag die een hele dag gratis gebruiken. Tenminste als je hem weer vóór 17.30 uur inlevert. Het is simpel: kom naar het uitleenpunt met je identiteitskaart – reserveren kan niet. Tenzij je graag op een tandem fietst? Die reserveer je -minstens 2 dagen op voorhand via aanvraagformulier tandem. We laten je snel weten of onze tandem beschikbaar is.

 • Groenplein: fietsen en tandems
  • Maandag tot vrijdag: 9 tot 17.30 uur
  • Zaterdag: 10 tot 17.30 uur
  • Gesloten op feestdagen
 • Boudewijnlaan: fietsen
  • Maandag tot vrijdag: 8 tot 9.30 uur
  • Zaterdag: 9.30 tot 11 uur
  • Gesloten op feestdagen
fiets lenen

Abdijsite Herkenrode

De Abdijsite Herkenrode is de ideale startplaats voor een fietstochtje in en rond Hasselt. Je zit hier namelijk onmiddellijk op het fietsroutenetwerk. Je auto kan je veilig achterlaten op de gratis parking. 

Je kan hier ook een fiets huren. Opgelet! wel eerst reserveren en betalen via www.fietsparadijslimburg.be

 

Fietsverhuur Herkenrode

Een fiets huren aan het station bij Fietspunt Hasselt

Er zijn meer dan 100 fietsen beschikbaar aan het station. Huur jouw fiets voor een dag, een maand of een jaar. Er zijn verschillende type fietsen beschikbaar: (elektrische) fietsen, tandems, kinderfietsen, kinderzitjes, aanhangfietsen, aanhangkarren, bakfietsen en fietsen voor personen met een beperking.

Heb je vragen over de beschikbaarheid en de prijs of wil je reserveren? Surf dan snel naar www.fietsparadijslimburg.be.

 

Fietspunt Hasselt

Mobit deelfietsen in de binnenstad

In Hasselt staan 200 'groene' deelfietsen verspreid. Er zijn dus geen vaste standplaatsen. Download de ‘Mobit’-app (www.mobit.eu) en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen.

Kostprijs rijtijd + parkeren
Je betaalt voor je rijtijd. Afhankelijk van waar je je fiets parkeert, betaal je een extra bedrag. In en rond het centrum (de free float zone) kan je je fiets gratis achterlaten. Je fiets buiten de operationele zone achterlaten, kost niets wanneer je de fiets parkeert op een Mobit-parkeerplek, die in je app staan aangeduid. Voor een zelfgekozen plek betaal je 5 euro.

Heen- en weerfiets voor 24 uur
Voor een heen- en weerfiets betaal je 3 euro voor een dag (24 uur). Je moet hem na je laatste rit wel terug brengen naar je startlocatie aan het station. Reserveer je fiets vooraf zodat je zeker bent dat hij klaar staat bij je aankomst.

Mobit fiets

Blue-bikes aan het station

Deze blauwe fietsen kan je ontlenen aan het station  met je badge aan de sleutelautomaat, op eender welk moment van de dag. Voor de eerste 24 uur betaal je 1,15 euro. Zijn er geen blue-bikes via de sleutelautomaat meer voor handen? Vraag dan even na bij het fietspunt. Bij hen staan ook nog eens 56 blue-bikes gestald die uitgeleend kunnen worden tijdens hun openingsuren. Handig om te weten: met één blue-bike kaart kan je 2 fietsen tegelijkertijd ontlenen. Breng de fiets na gebruik terug naar de standplaats aan het station. 

Jaarabonnement
Surf naar www.blue-bike.be en registreer je online. Een week later valt jouw badge in de brievenbus. Kom je langs in het Fietspunt aan het station? Dan krijg je twee bonnen voor onmiddellijk gebruik. Je badge sturen we na via de post.

Geldig in andere steden  Met je badge ontleen je ook in andere steden even gemakkelijk een blauwe fiets.

 

Blue-bike