Titel

Erfgoeddag in Het Stadsmus en de Beiaardtoren

Erfgoeddag in Het Stadsmus en de Beiaardtoren

Workshop - Verfijnde keramiek met de barbotinetechniek

Geraffineerde keramiek met de barbotinetechniek

Aan het einde van de 19de eeuw produceerde de Hasseltse keramiekfabriek sierkeramiek geïnspireerd door de art nouveau. De tentoonstelling wekt de barbotinetechniek weer tot leven, waarbij keramiek wordt versierd met behulp van handgevormde en gegoten klei-elementen.

Keramiste Wendy Van Geel toont je de geheimen van deze geraffineerde techniek in een bijzondere workshop. Je brengt bloemdecoraties aan op een tegelpaneel, dat achteraf - nadat het gebakken is - in het museum te bekijken is.

Je kan doorlopend mee werken, van 14 tot 17 uur, zonder inschrijvingen.
Bekijk op voorhand zeker ook eens de expo en de vaste collectie van het museum!

 

Rondleiding - Een buitengewone decoratieve keramiekcollectie

Rondleiding - Een buitengewone decoratieve keramiekcollectie

Het Stadsmus werkt al jarenlang samen met de Verzamelaars Unie Hasselts Keramiek aan het verzamelen en herwaarderen van dit keramische erfgoed. Stap samen met keramiekexpert Patrick Thijs in het verhaal van de buitengewone decoratieve keramiekcollectie in de expo 'Door vrouwenhanden gevormd'.

Er zijn rondleidingen om 11, 12, 14 en 15 uur. De rondleiding duurt ongeveer een uurtje.
Bezoek ook zeker de vaste opstelling eens!

Wandeling - Op ontdekking lang met keramiek versierde gevels

keramiekwandeling

Tot in de jaren 1950 werd in Hasselt hoogwaardig en gegeerd sierkeramiek geproduceerd, dat in heel België en ook daarbuiten op gevels van statige herenhuizen te vinden is. Stap in het verhaal van de werknemers van de keramiekfabriek en laat je langs de kleurrijke gevels in de binnenstad leiden. In Het Stadsmus ontdek je de buitengewone decoratieve keramiekcollectie in de expo 'Door vrouwenhanden gevormd'.

Start wandeling aan Het Stadsmus om 10 uur en 14 uur (duur 2 uur).

Expo - Klei, verf en ... kryptoniet!

Expo 'Klei, verf en ... kryptoniet'

Bewonder de superheldencreaties die kinderen van 6 tot 12 jaar maakten tijdens de paasvakantie. Ze vlogen als ware superhelden door de expo 'Door vrouwenhanden gevormd' en 'Wonder Women' in Modemuseum Hasselt, en deden zo ideeën op voor hun eigen werk! Kom die zeker eens bewonderen tijdens Erfgoeddag!

Doorlopend te bezoeken van 10 tot 17 uur (nog tot en met 25 mei 2019).

Bezoek ook zeker de expo 'Door vrouwenhanden gevormd' en de vaste opstelling! Voor kinderen is er in Het Stadsmus ook steeds de leuke museumzoektocht Het Mussenkussen, of de interactieve luisterwandeling door de stad 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.'

 

Iedereen beiaardier!

Iedereen beiaardier!

De beiaardtoren is het podium van de beiaardier; de stad is zijn concertzaal. Wil je dit gevoel ook eens beleven en voor de hele stad spelen? Breng dan een partituur mee, die je zelf kan uitproberen. Ook kinderen mogen de klokken luiden, een uurwerk opwinden en de beiaard bespelen tijdens een rondleiding op hun maat. De beiaardier concerteert zelf ook, samen met ... zijn laptop.

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: