Titel

Waarom cocktaildesigner Reinout zo vaak van Hasselt nipt.

Waarom cocktaildesigner Reinout zo vaak van Hasselt nipt.

Moeten we je nog overtuigen: Reinout Gelaude is dol op Hasselt. Voor de cocktailspecialist uit Zulte was het liefde op het eerste gezicht. “De eerste keer in Hasselt sloeg de vonk meteen over. De mensen zijn hier zo warm. Alsof ze je al jaren kennen. Ik herinner me een avond met mijn vrouw. We raakten in de Tasty Bowl aan de praat met een Hasselts koppel. Ze namen ons mee op pad. Supergezellige cafeetjes, dansen in Café Café … Een superavond. Zoiets hoop je in Barcelona mee te maken, maar voor België is dit zeldzaam.”

In Hasselt zijn we écht op reis

De rit van het net-niet West-Vlaamse Zulte tot Hasselt heeft Reinout er graag voor over. Hij gaat al acht jaar op en af naar Hasselt. “Je kan naar hier komen, twee uur rijden en een enorm vakantiegevoel hebben. In Hasselt zijn we écht op reis. Dat is een puzzelstuk dat Hasselt zelf legt. Het culinaire, vriendelijke, hippe, gezellige … het klopt allemaal. Voor ons is dat vakantie in eigen land. Mijn vrouw en ik reizen veel. De hele wereld rond. We hebben al héél veel gezien. En werkelijk waar: ik vind Hasselt een wereldstad. Heel multicultureel. Toeristen, locals, anderstaligen … Alles is hier in enorme harmonie. Een echt succesverhaal. Als ik moet kiezen tussen het historische Amsterdam of hedendaags Hasselt, kies ik altijd voor Hasselt.”

Laat je niet misleiden door de oude, bijna ridderlijke naam: Reinout houdt van hip en trendy. Dat blijkt ook uit zijn succesvolle privécocktailworkshops, gin-, whisky- en wijntastings. Die zijn speels, creatief en getuigen van zijn Bourgondische natuur. “Ik eet en drink enorm graag. Cocktailbars, wijnbars, biercafés, restaurants … je hebt ze voor het uitkiezen. Onlangs ontdekte ik BRUUT. Een nieuwe cocktailbar die barst van het talent. En zo kom ik telkens weer wat nieuws tegen. Hoe vaak we ook naar Hasselt komen, we worden altijd goedgezind. Ja, als ik thuis niets meer zou hebben wat me bindt, dan zou ik naar hier verhuizen.” 

De experttips van Reinout

Reinout schenkt niet alleen tips over cocktails. Hier serveert hij enkele van zijn favoriete Hasseltse adresjes. Insidertips van een geografische ‘outsider’.

15:00 - KingKongCoffee

Dé plek voor een koffietje. Een echte stijlbreuk met alle andere koffiehuizen die ik ken. Hier zitten altijd veel Hasselaars.

17:00 - L’Aperi Vino

Superkeuken en tof decor. Heerlijk om te aperitieven, te genieten van een glaasje wijn en te smullen van lekkere gerechten. De barmannen weten waarover ze spreken.

21:00 - Koks&Tales en BRUUT

Twee creatieve mixologen met liefde voor het vak. Rastalenten. Ze kleuren een beetje buiten de lijntjes op cocktailvlak. Probeer ze beide en laat je leiden door hun suggesties.

24:00 - Radisson Blu Sky Lounge

19 verdiepingen hoog. Hier heb je ’s nachts zicht op alle lichtjes van Hasselt. Neem je partner mee. Romantischer kan niet. Echt de moeite waard.

's Nachts - Café Café

Café Café. Leuke keet om te dansen met heel goede muziek. 

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: