Titel

DJ Goldfox.

DJ Goldfox.

DJ Goldfox 48u

De muzikale creativo DJ Goldfox stond in de zomer van 2017 achter de booth van 
Pukkelpop en Tomorrowland. 
In 2016 eindigde hij op nummer 18 in de Belgische DJ Top 100-lijst op de Red Bull Elektropedia Awards. 
Als een volleerd gids loodst hij je naar zijn 5 favoriete plekjes van Hasselt, gekoppeld aan 5 soundtracks.

1 - Het Dwaallicht

Waarschijnlijk het kleinste café van Hasselt. Goed verborgen ook. Maar de eigenaar is een muziekfreak met ongeëvenaarde smaak! Op de ene helft van de toog is er ruimte voor drank, de andere helft is gereserveerd voor zijn cd-collectie. Misschien nog indrukwekkender: hij voelt zijn gasten perfect aan. Het ene moment draait hij een oude rockklassieker, even later knalt er een fuifnummer door de speakers.

Siouxsie and the Banshees - Happy House

2 - Alley

Incontournable in een lijstje als dit: kunstgalerij Alley. Het ontwerpersduo Daan en Debora organiseert er exposities met een focus op grafisch ontwerp, illustratie, typografie en street art. Ze zijn beide ook muziekliefhebbers. Dat merk je tijdens de opening van nieuwe expo’s. Ze nodigen dan een DJ uit die zorgvuldig plaatjes selecteert en de sfeer van de expo extra in de verf zet. Alley is een plek waar je vaak artistieke muzikanten treft.

Radiohead - Everything in its Right Place

3 - Muziekodroom en Forty Five

MOD en Forty Five vormen het muzikale epicentrum van Limburg. Iedereen ervaart, speelt of leert hier muziek. Het is een verzamelpunt van creatieve mensen en van de meest uiteenlopende vormen van muziekbeleving. New wave-party’s, technofuiven, bluesconcerten, pianolessen, een DJ die zijn set oefent, ... Samen met PXL Music – één gebouw verder – versterken ze hier de muzikale cultuur van Hasselt.

Spookhuisje - Dark Entrance

MOD, Forty Five en PXL Music vormen samen het muzikale epicentrum van Limburg.

 

4 - EcZiteriA

Dit café tegenover het stadhuis is dé plek voor muziekliefhebbers. Elke donderdag organiseren eigenaars Karen en Ercan ‘Plaatwerk’. De cafégangers brengen dan hun eigen vinyls mee. Ook op andere dagen geniet je van de exclusieve muzieksmaak van Ercan. Zelfs wie, zoals ik, professioneel met muziek bezig is, krijgt hier tonnen inspiratie. Muziekcultuur op zijn best!

The Doors - The End

5 - De sluis van Godsheide

Ik hou van water, lichtjes en natuur. Net buiten het stadscentrum komen die drie samen, aan de sluis van Godsheide. Het is mijn favoriete plek om de drukte te ontvluchten. Ook ’s nachts, als er bijvoorbeeld een feest is in de Muziekodroom of als ik 20 uur aan een stuk gewerkt heb, zet ik me er neer. Wat klassieke muziek en dan ben ik weer opgeladen om keihard verder te werken.

Erik Satie - Gnossienne No. 1

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: