Titel

De Japanse Tuin viert 25-jarig bestaan

De Japanse Tuin viert 25-jarig bestaan

De Japanse Tuin sluit zoals elk jaar zijn deuren na 31 oktober en mag dit jaar op een recordjaar rekenen. Gelukkig is het seizoen daarmee nog niet helemaal voorbij! Speciaal voor de 25ste verjaardag van de Tuin nodigen we iedereen uit om 18,19 en 20 november de Tuin te bezoeken tijdens een groot verjaardagsweekend.

Yokosofestival

Japanse Tuin

Al het hele jaar werd de 25ste verjaardag van de Japanse Tuin gevierd in de binnenstad. Misschien heb je de tentoonstelling 'Mono no Aware' van Anton Kusters in het cultuurcentrum bezocht, binnengesprongen bij de expo 'Across Japan' in het Modemuseum  Hasselt of een kijkje genomen in de tentoonstelling 'Kraanvogels en Kersenbloesems' van Villa Verbeelding. Of was jij één van de creatieve zielen die in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten mee heeft gewerkt aan de vele kunstprojecten die er georganiseerd werden rond het thema 'Japan'? Hoe je het Yokoso Festival ook beleefd hebt, het moment waar het naartoe werkte is bijna aangebroken. Op 18, 19 en 20 november viert de Japanse Tuin zijn 25ste verjaardag. Er staat dus een extra feestelijk weekend voor de boeg.

Verjaardagsweekend - 18, 19 & 20 november

Japanse Tuin

18 en 19 november zal de Tuin geopend zijn tijdens zijn normale openingsuren van 10u tot 17u. Bezoek dan zeker de fototentoonstelling in de okando - het paviljoen met al het glas er omheen, achteraan in de Japanse Tuin. Je ziet er foto’s die doorheen de 25 jaar van de Japanse Tuin, van opbouw tot heden, gemaakt werden en de geschiedenis van de Japanse Tuin in kaart brengen. Grijp ook de kans om een foto te laten nemen in de voorste kamer van het traditionele ceremoniehuis. Die kamer wordt speciaal omgebouwd tot een mini-fotostudio! De Tuin stelt Japanse attributen ter beschikking om er een fantastisch aandenken (geprint en digitaal) van te maken voor jou en je vrienden of familie. Maak bijvoorbeeld met een leuke waaier, sake- en theespullen, … jouw eigen gepersonaliseerde foto. 

 

Maandag 20 november, de echte verjaardag van de Japanse Tuin, geniet je van dezelfde activiteiten in een sfeervolle avond-Tuin tussen 17u en 22u. Wandel langs en onder de sfeervolle verlichting en beleef de Tuin in zijn late herfstkleuren. Bewonder ook als een van de eersten het verjaardagscadeau dat de Stad Hasselt heeft voorzien voor deze speciale verjaardag. Een tip van de sluier: mediteren in de buurt van het cadeau wordt aangeraden!
Uiteraard zullen  er het hele weekend en op het verjaardagsfeest zelf lekkere hapjes en (warme) drankjes te verkrijgen zijn.

 

Praktisch

Openingsuren

  • zaterdag 18 en zondag 19 november: 10u - 17u
  • maandag 20 november: 17u - 22u

Prijs

€ 5 / gratis (met UiTpas)

Meer info

www.japansetuin.be

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief