De Hasseltse Jeneverfeesten - 19 & 20 oktober 2019

De Hasseltse Jeneverfeesten - 19 & 20 oktober 2019 Jubileumeditie - 30 jaar Hasseltse Jeneverfeesten

Al dertig jaar viert Hasselt samen met volk van over heel België en zelfs de wereld zijn rijke jenevertraditie tijdens de Jeneverfeesten: 30 jaar! Dat vraagt natuurlijk om een onvergetelijk verjaardagsfeest.

affiche jeneverfeesten 2019

Hoe? Een muziekband? Een theateract? Een verjaardagstaart? Dat blijft een goed bewaard geheim maar dat er een hoek af zal zijn: Dat is zeker. Voor wie het wil meemaken: rep je op zondag om 17u naar het Molenpoortplein. Ook de vaste waarden ontbreken natuurlijk niet: de voorstelling van de museumjenever in het Jenevermuseum, de traktaties van het Borrelmanneke (za 14u) en het Borrelvrouwke (zo 14u), de optocht en intronisaties van de Confrérie, de kelnerwedloop,…

Verhuis

Het Culinair jeneverdorp verhuist dit jaar van het Capucienenplein naar het Begijnhof. Het concept blijft wel onveranderd: Hasseltse chefs bereiden de lekkerste culinaire gerechtjes met jenever. De prettig gestoorde bende van Monkey Business tovert op zijn beurt het Capucienenplein om tot een rosse buurt. Als dat maar goed afloopt.

Het geheel wordt twee dagen opgefleurd met muziek, theater en dans op straten en pleinen en natuurlijk zijn er de vele standen met de smakelijkste jenevers van Smeets, Fryns, Vanderlinden, Massy, ‘t Stookkot, Quintens en het Jenevermuseum, want daar draait het tenslotte om. Schol!

Jeneverfeesten 2019

Verkeersinfo

- Zowel op zaterdag 19 als op zondag 20 oktober is de volledige binnenstad afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 10 en 22 uur. De Paardsdemerstraat is permanent afgesloten.

- Er is een bewaakte fietsenstalling aan het Groenplein en Capucienenplein van 10 tot 20 uur.

- Bekijk hier waar je gratis of betalend kan parkeren.

- Op de Vismarkt beginnen de voorbereidende werken op vrijdag 18 oktober (6 uur) en ook de afbraak op 21 oktober kan in de voormiddag nog voor hinder zorgen. Er is dan geen doorgang mogelijk in het voetgangersgebied ter hoogte van de Vismarkt, omrijden langs de Sint-Jozefsstraat.

- Woon of werk je in de binnenstad of heb je er een garage, dan kan je jouw wagen best op één van de randparkings parkeren.

Praktisch

zaterdag 19 en zondag 20 oktober, 10u - 20u
binnenstad
gratis

www.jeneverfeesten.be

Jeneverfeesten