Titel

Dag van het Boeddhisme

Dag van het Boeddhisme

Meditatie en bloemenoffer ceremonie in de Japanse Tuin

jt

Stilte en respect voor de natuur : het blijven de belangrijkste symbolen van de Japanse Tuin. We sluiten het seizoen dan ook graag in die sfeer af.

Op 28 oktober 2018 nodigt de Japanse Tuin iedereen uit om, in combinatie met de dag van het Boeddhisme en in samenwerking met Yo-e-an, deze dag samen te beleven.

Om 11u en 13u30 starten introducties in meditatie volgens de Shingon – traditie, één van de grootste stromingen binnen het Japanse boeddhisme.

Om 16u00 beginnen we met de bloemenoffer ceremonie. Tijdens deze ceremonie danken we de natuur voor alles wat ze ons het afgelopen seizoen heeft geschonken.
We nodigen iedereen uit om gebruikte bloemen te offeren en zo zijn respect voor deze prachtige levende organismen te betuigen.

Shaku Jinsen Pinnoo zal de sessies begeleiden. Ze gaan door in Okando, het glazen paviljoen achteraan in de tuin. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk en gratis.  

Graag een mailtje indien je de meditatie sessie wenst bij te wonen, Johan.jacques@telenet.be. Op hetzelfde mail adres kan je ook meer info bekomen.

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: