Titel

Culturele prikkels

Culturele prikkels

Schone kunsten, architectuur, design, muziek, … ze inspireren. En zijn in Hasselt ruimschoots aanwezig. Ideaal om je zakelijke momenten af te wisselen met een portie creatieve prikkels. Zeg nu zelf: extra inspiratie voor je vergadering, brainstorm of congres kun je altijd wel gebruiken.

Hasselt heeft mode

Het Modemuseum is internationaal gerenommeerd na expo’s van Paul Smith en Jazz Age. De Franse Vogue riep in 2016 ‘Haute-à-Porter’ van Filep Motwary uit tot een van de drie must-see expo’s wereldwijd. Ook in 2018 staan er weer spraakmakende expo’s op het programma. Een ideale groepsuitstap.

Hasselt heeft kunst

Z33 is een internationale smaakmaker op het vlak van design. CIAP presenteert beloftevolle kunstenaars in een klassiek decor. In het kielzog van deze ‘huizen voor actuele kunst’ ontsproten er in de stad tal van intrigerende kunstgalerijen. Die creatieve tintelingen hangen doorheen de hele stad.

Hasselt heeft festivals

Pukkelpop is het grootste alternatieve pop- en rockfestival van België. Het Hasseltse Cultuurcentrum serveert het jaar door podiumkunsten. De Muziekodroom programmeert muzikaal talent en verrast met zijn Play Festival. Met Theater op de Markt verandert Hasselt centrum in één groot openluchtfestival.

Hasselt heeft jenever

Dat jenever meer is dan een korte drank, merk je op het tweede weekend van oktober. De Jeneverfeesten transformeren Hasselt in één groot festijn – binnen en buiten. Het jaar door kun je in het Jenevermuseum kennismaken met alle aspecten van jenever. Je voelt, ruikt én … proeft.

Verrassend! Street Art

Met meer dan 60 kunstwerken verspreid door de stad, is Hasselt de grootste Street Art-stad van België. Van muurgrote tekeningen tot kleine subtiel aangebrachte details in het straatbeeld: overal tintelt de creativiteit.

Abonneer

Email: