Titel

Culinaire hoogstandjes

Culinaire hoogstandjes

Zakendiner, gastronomisch tafelen met collega’s, teambuilding op zonnige terrassen of in een hippe cocktailbar: de Hasseltse horeca draait op hoog niveau. Smullen en snoepen zitten nu eenmaal in de Hasseltse natuur. Een goede zaak: want de affiniteit van zakelijke partners gaat gedeeltelijk … door de maag.

Hasselt heeft gastronomie

15 Gault&Millau-restaurants en 1 Michelin-sterrenrestaurant: het is bijzonder veel voor zo’n kleine stad. Die bovendien heel rock-‘n-roll is in de keuken. Dat bewijzen de 4 Jong Keukengeweld-chefs: jonge chefs die zich onderscheiden door hun vernieuwende kookkunsten. Geen enkele andere Vlaamse stad heeft er zoveel.

Hasselt heeft jenever

Hasselt is dé jeneverstad van België. Namen als Smeets en Wissels doen overal belletjes rinkelen. Jenever is trouwens hipper dan ooit. De Amerikaanse mixoloog Jeffrey Morgenthaler schat de lekkernij hoger in dan gin. Doe de test in het Jenevermuseum. Of in een van de hippe cocktailbars die volop experimenteren met jenever.

Hasselt heeft speculaas

Zeg nooit speculoos tegen speculaas. Terwijl de rest van Vlaanderen het moet stellen met een dun, krokant koekje, is de Hasseltse ‘spek-lââs’ vrij dik. Onder de krokante korst schuilt malser deeg. Deze ‘homp’ is minder gekruid maar heerlijk uitgebalanceerd. De fijnbakkers presenteren jou met gepaste trots hun variaties.

Verrassend! Hasseltse chocolade

Chocolade met pikante peper? Of in nooit eerder geziene vormen? Boon experimenteert met – euhm – bonen. Of ze nu van de koffie- of cacaoplant stammen.

Abonneer

Email: