Titel

Cool voor kids? Stap in de voetsporen van de Basta Bende. (paragraphs)

Cool voor kids? Stap in de voetsporen van de Basta Bende. (paragraphs)

Maak kennis met Febe, Sien en Mathias, drie prille tieners van de Basta Bende. Deze jongerenambassadeurs zijn de ideale insiders om de favoriete plekjes van hun stad te delen met jonge bezoekers. Oh ja, we beloven je plechtig: bij de keuze van deze tips werd geen enkel Basta Bendelid gedwongen om dingen te zeggen die hij of zij zelf niet meent. En daarmee basta ;-)

 

Poopoostyle - Mathias

Poopoostyle is cool. Hier koop ik mijn kleren. Het is underground, niet zo wat iedereen draagt. Ik kom hier minstens één keer per maand. De winkel is leuk aangekleed. Je hebt hier ook toffe skatespullen. Ik heb een board, maar ik skate eigenlijk niet zo heel veel. Ik speel liever rugby. Ruig, maar wel fijn. Ja, Poopoostyle is een skatewinkel maar niet alleen voor skaters.”

Boon - Febe

“Mama en ik gaan soms naar chocoladewinkel Boon. Ik neem weleens een kamillethee of warme chocolademelk. Je krijgt dan zo’n stokje met chocola dat in de melk smelt. Ik koop ook soms figuurtjes in chocolade. Palmboompjes in de zomer, hartjes bij Valentijn. Ze verkopen zelfs kleine hakschoentjes.” Terwijl ze naar het vitrinekastje kijkt: “Toch jammer dat ik hier geen sleutel van heb.”

“Mijn lievelingswinkel? Kiko. Ik mag van mama daar wel al eens lippenstift of nagellak kopen. Oogschaduw en blush nog niet. Wanneer wel? Dat weet ik nog niet. Daar hebben we het nog niet over gehad.”

Febe gaat soms al eens naar Londen. Wat is het verschil met Hasselt? “Londen is veel groter en duurder. En ook veel drukker. Je plakt daar echt tegen elkaar. Dan heb ik het toch liever zoals hier. Wel jammer dat er in Hasselt nog geen Harrods is.”

Het Stadsmus - Sien

“Ik ben hier geweest toen ik nog klein was (8, n.v.d.r.). Met de klas. Het was zo leuk, dat ik de dag erna met mama ben teruggekomen. Er is een zoektocht met opdrachten. Wat me vooral is bijgebleven is de stadsreus. Zo groot. Ik ben onlangs naar de Harry Potter Expo in Brussel geweest. Wel, de stadsreus van Hasselt is groter dan Hagrid.” Die stadsreus deelt tijdens optochten trouwens erwtensoep uit. “Lekker, maar geef mij toch maar chocolade.”

Moochie

IJs van de Smaak of Moochie? Het is voor de Basta Bende eigenlijk een onmogelijke keuze. We gaan deze keer niet voor het roomijs, maar voor de frozen yoghurt. Febe: “Hier heb ik mijn favoriete selfie getrokken voor Instagram.” Sien: “Frozen Yoghurt is keilekker. Zeker met cookies en Nutella.” Mathias: “Zouden we Moochie eigenlijk wel vermelden? Dan komt iedereen naar hier, en is er niets meer voor ons.”

Afkoeltip

Wat doet de Basta Bende om af te koelen op een warme zomerdag? Febe: “Zwemmen op Kapermolen, daar hebben ze een keileuke stroomversnelling.” Sien: “Ik loop graag door de fonteinen op het Molenpoortplein. Heerlijk verfrissend.” Mathias: “Ja, je weet nooit precies wanneer ze spuiten. Da’s wel cool!”

Wist je dat ...

… Stad Hasselt in samenwerking met de Basta Bende speelprikkels installeert in de binnenstad? Leuke plekken die kinderen aanzetten om te spelen en te ravotten. De fonteinen op het Molenpoortplein is de eerste. En er komen er nog bij. Zoals een – in de bodem ingebouwde – trampoline en een vast hinkelparcours.

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: