We kunnen eender waarheen in Het Stadsmus

Toegankelijkheid

Het Stadsmus

Het museum heeft geen eigen parkeerplaats. In de Guido Gezellestraat, vlak bij het museum, zijn er betalende parkeerplaatsen aanwezig. Is er geen plaats? Indien nodig kan je dan tot aan het museum rijden en op de binnenkoer uitstappen. Daarna kan de auto door de begeleider op één van de parkings in de buurt gezet worden. 

Het museum heeft een aparte ingang (aangegeven op de binnenkoer) met een hellend vlak, zodat rolstoelen of kinderwagens vlot binnen geraken. Deze ingang is niet altijd geopend, dus bel zeker eventjes aan de deur aan. 

Het museum is toegankelijk. Alle zalen, zowel van de vaste presentatie als de tijdelijke expo, zijn bereikbaar. Alleen enkele kunstwerken, die in de trappenhallen hangen, zijn niet te bereiken met een rolstoel. In het museum zijn er aangepaste toiletten aanwezig.

Ben je minder goed te been? Vraag dan aan het onthaal je vouwstoeltje om mee doorheen het museum te nemen. Is je zicht minder goed of heb je dyslexie? Beleef dan het verhaal van de vaste opstelling met behulp van een audiogids. Is je gehoor wat minder? In de zalen vind je voldoende teksten om je doorheen het museum te gidsen. 

Heb je tijdens je museumbezoek hulp nodig? Aarzel dan niet om onze onthaalmedewerkers aan te spreken. Ze helpen je met alle plezier verder. 

Assistentiehonden zijn van harte welkom! 

Heb je na je bezoek nog suggesties om het museum toegankelijker te maken? Laat het ons zeker weten via hetstadsmus@hasselt.be

Villa Verbeelding

De locatie van Villa Verbeelding in een sfeervol, oud herenhuis zorgt voor beperkte toegankelijkheid. De vele trappen in het huis kunnen een probleem zijn voor mensen met een fysieke beperking. Een lift installeren is niet mogelijk.