Dubbelexpo Brecht Evens

Bereikbaarheid

Waar vind je Het Stadsmus?

Adres

Guido Gezellestraat 2

3500 Hasselt

Hoe geraak je er?

Het Stadsmus ligt op vijf minuten van de Grote Markt van Hasselt, op de hoek van de Maastrichterstraat en de Guido Gezellestraat.

  • Te voet? Het Stadsmus is vanaf elk vertrekpunt in de stad gemakkelijk en snel te bereiken.
  • Met de fiets? Het Stadsmus heeft een onbewaakte fietsenstalling voor de deur. Een bewaakte fietsenstalling (gratis) vind je aan het Capucienenplein (maandag - zaterdag van 10 tot 18 uur, niet op feestdagen). Van hieruit is het 2 minuten stappen door de Maastrichterstraat naar Het Stadsmus.
  • Met de bus? Neem een H-bus en stap uit aan de halte Dusartplein (daarna loop je over het Dusartplein naar de Maastrichterstraat. Daar vind je Het Stadsmus op de hoek met de Guido Gezellestraat) of halte Kunstlaan (volg de Guffenslaan en sla links de Guido Gezellestraat in. Aan het einde van de straat ligt Het Stadsmus).
  • Met de trein? Neem dan aan het station van Hasselt de boulevardpendel. Stap uit aan de halte Kunstlaan. Volg de Guffenslaan en sla de Guido Gezellestraat in. Aan het einde van de straat ligt Het Stadsmus.
  • Met de auto? Betalend parkeren kan onder het kolonel Dusartplein (800 plaatsen). Volg daarvoor 'Parking Dusartplein'. Inrit via de Boudewijnlaan of de Groene Boulevard. Vanaf de uitgang van de parkeergarage loop je over het Dusartplein naar de Maastrichterstraat. Daar vind je Het Stadsmus op de hoek met de Guido Gezellestraat.

Waar vind je Villa Verbeelding?

Adres

Bampslaan 35

3500 Hasselt

Hoe geraak je er? 

Villa Verbeelding ligt net buiten de kleine ring van de stad. Het bevindt zich in een herenhuis, vlak bij het station van Hasselt. 

  • Met de trein/bus? gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (2 min. wandelen van het station)
  • Met de auto? in de stationsomgeving kan je parkeren op volgende plekken: Bampslaan, Frans Massystraat, het Monseigneur Broekxplein, het Stationsplein en de Tramstraat. Je kan in de buurt ook parkeren op de bovengrondse dagparking Astrid (Koningin Astridlaan) en de ondergrondse parking Station (inrit via Grote Breemstraat).
  • Met de fiets? Er is geen plaats om je fiets te stallen aan Villa Verbeelding, maar de fietsenstalling van het station is vlakbij.