Titel

Booze in Hollywood

Booze in Hollywood

De Golden Age van Hollywood liep van de jaren 1920 tot 1960. Het was de tijd waarin de grote filmstudio’s het voor het zeggen hadden. De tijd waarin iconische acteurs als Frank Sinatra, Humphrey Bogart en Marilyn Monroe wankelden onder wurgcontracten. Maar vooral een tijd waarin alcohol vlotter vloeide dan ooit tevoren én dan daarna het geval zou zijn. Alcohol was alomtegenwoordig, zowel op als naast het witte doek.

Booze in Hollywood gunt je vanaf 23 september een blik op een tijd en plaats waar drinken beschouwd werd als sexy en de grootste wereldsterren geregeld dronken voor de camera stonden. Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde foto’s uit films, van parties en privémomenten schetst deze expo een beeld van een tijdperk dat qua stijl, uitstraling en uitspattingen zijn gelijke nooit meer zal vinden. 

 

Enkele blikvangers uit de expo

Booze in Hollywood

Elizabeth Taylor (1960)

in de rol van Gloria Wandrous, een losbandige en drankzuchtige jonge vrouw in de film Butterfield 8.Taylor en haar toenmalige echtgenoot/medespeler Eddie Fisher hadden een bloedhekel aan deze film, die ze alleen maar maakten omwille van hun contractuele verplichtingen aan Metro-Goldwyn-Mayer.

 

Frank Sinatra (1965)

backstage in het Sands Hotel en Casino in Las Vegas, waar hij optrad met de Count Basie Band (1965). De wereldberoemde crooner leerde zingen én zuipen in het illegale drankhol van zijn ouders in Hoboken, New Jersey.

 

Marlon Brando en Marilyn Monroe (1954)

ontmoeten elkaar voor het eerst. Monroe was zo benieuwd naar de legendarische acteur dat ze tijdens de opnames van There's no Business like Show Business een bezoek bracht aan de aangrenzende set van Desiree, waarin Brando.

 

Steve McQueen (1963)

deelt een fles wijn en een zwavelbad met zijn vrouw Neile Adams in Big Sur, Californië. Deze foto maakt deel uit van een iconische fotoreportage van LIFE magazine over de toen 33-jarige opkomende ster.

Meer info

De expo is van 23 september t/m 7 januari te bezichtigen in het Jenevermuseum en in 8 horecazaken in het centrum: L’Aperi Vino, Aroma, Bellagio, ’t Borrelhuis, Holiday Inn, De Egel, Panachee en het Smaaksalon.

 

Toegang tot het Jenevermuseum: € 6 / gratis (UiTpas).

 

www.jenevermuseum.be

Jenevermuseum

Witte Nonnenstraat 19
3500 Hasselt

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: