Shoppen

9 leuke vintage winkels & concept stores

Hou jij van shoppen én beleven? En mag het een beetje 'anders dan anders'? Dan blijf je in Hasselt niet op je honger zitten. Integendeel. Hippe vogels kunnen terecht in de vele vintage winkels en concept stores die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond rijzen. Wij zetten 10 niet te missen adresjes voor je op een rij.

Paplou - Sessa Conceptstore

Pap­lou is een con­ceptsto­re waar je voor ieder­een van je fami­lie iets moois vindt. Ze heb­ben voor zowel man­nen, vrou­wen als kin­de­ren een uit­ge­brei­de col­lec­tie kle­ding. Pap­lou heeft veel duur­za­me mer­ken in het gam­ma, waar je onge­twij­feld een prach­ti­ge out­fit vindt. Ben je op zoek naar leu­ke snuis­te­rij­en, acces­soi­res of juwe­len? Ook daar is bij Pap­lou geen gebrek aan, in elke hoek ont­dek je leu­ke en ver­ras­sen­de items die je met­een mee naar huis wil nemen.

Paplou

Hallelujah Design Hasselt

Bij Hal­le­lu­jah! vind je desig­ner­kle­ding die gese­lec­teerd wordt met oog voor detail. De desig­ner items wor­den aan­ge­vuld met kle­ding­stuk­ken uit het mid­den­seg­ment. Neem een kijk­je op de web­si­te en ont­dek alle voor­waar­den om kle­ding­stuk­ken in te leveren.

Halleluja

Les Soeurs

Les Soeurs is de concept store van Clio, Kay en Jules: 3 zussen met een passie voor mode. In de winkel in de Kapelstraat vind je een waaier aan eigentijdse juwelen, accessoires, kleding- en interieurstukken.

Les Soeurs

Jema Supplies

Jema selecteert speciale vintage stukken met de hand. Dit hippe zaakje is ook gespecialiseerd in 90’s streetwear en sportkledij met merken zoals Fila, Champion, enz. Ook bieden ze nieuwe producten aan die ze bedrukken & borduren.

Jema

Twenty Second Vintage

Het eigentijdse Twenty Second Vintage presenteert kwaliteitsvolle vintage, met focus op de jaren ’80 en ’90. Elk stuk in de winkel is met zorg uitgekozen.

22nd vintage

La Bottega

La Bottega is een concept store in hartje Hasselt en huist in de prachtig gerenoveerde oude jeneverstokerij van Smeets. Met meer dan 2000 m² inspiratie aan schoenen en kleding beleef je hier de ultieme mode-ervaring, voor het hele gezin. Oh, je kan er ook heerlijk lunchen.

La Bottega

Oui

Tegen Oui in de Aldestraat kan je moeilijk ‘nee’ zeggen. Je treft in deze concept store een verfrissende mix aan kledij, juwelen, geschenken, accessoires en design voor je interieur.

Oui

Streisant

Dé plaats voor twee­de­hands merk- en desig­ner kle­ding, schoe­nen en hand­tas­sen. Ze hebben een regel dat alle items maximaal drie maanden in de winkel mogen liggen voordat ze terug naar de eigenaar moeten, dus altijd nieuwe items gegarandeerd. Luxu­ry on a budget.

Streisant

Okazi Boutique

Okazi Boutique is gelegen op de hoek van de hippe Dorpsstraat en Minderbroedersstraat in hartje Hasselt. Hier vind je, in een prachtige nostalgische setting, unieke pareltjes aan tweedehands kleding en accessoires, woondecoratie, boeken en LP’s aan betaalbare prijzen. 

Okazi
Share this page: