campagne_shoppen

Tips voor een geslaagde Valentijn in Hasselt

Sint Valentijn… Sommigen zijn voor, sommigen zijn tegen. Toch kan niemand er echt helemaal onverschillig onder blijven en zeker niet de verliefde stelletjes. De ideale activiteit of cadeau vinden lijkt soms moeilijk. Daarom hebben we speciaal voor jou enkele aanraders uitgezocht voor een romantisch onderonsje in Hasselt. 

Ontbijt met bubbels

Geen ontbijt op bed maar neem je geliefde mee voor een valentijnsontbijt. Start de dag met een romantisch ontbijt, neem een glaasje bubbels erbij en je bent meteen in de juiste stemming. Jullie dag kan al niet meer stuk!

  • Laat je charmeren door het team van Marloo’s. Met een glimlach verwelkomen ze je graag voor een hartig ontbijt. Breakfast burger, French toast, pancakes of een yo-granola? Wat je ook kiest, hier start je de dag alvast héél goed.
     
  • Bij BarDaph zorgen ze voor de perfecte combinatie van gezond en lekker ontbijten, allemaal verpakt in een gezellige sfeer! Voor de liefhebbers van hartig ontbijt is er de Eggs Bardaph - knapperige brioche toast met gepocheerd ei, gegrilde asperges en Hollandaisesaus. Of kies je liever voor de guilty pleasure van de Creamy Berry Brioche Perdue?
Bardaph
Bardaph

Kamer voor twee

Verras jouw geliefde met een nachtje in een romantische bed & breakfast. Aan keuze geen gebrek in Hasselt!

  • 't Hemelhuys is een boetiekhotel, pal in het hart van de stad. Je geniet hier van een oase van rust waar iedereen zich thuis mag voelen. Het hotel is ingericht vanuit een liefde voor natuurlijke en warme materialen. De sobere antieke meubels versterken het unieke karakter van 't Hemelhuys.
     
  • Heerlijk relaxen en zalig overnachten in de oude jeneverstokerij, dat kan je bij Amuse-Couche. Deze B&B ligt op amper 5 minuutjes van het centrum en van de E313. Laat je verrassen door het prachtige, historische pand, de mooie inrichting en door de wonderlijke natuur.
     
  • Het oude retraitehuis van de Zusters Urselinnen werd omgetoverd tot een bed & breakfast, Le Refuge Kiewit. Je geniet hier in luxueuze kamers voorzien van alle comfort. Temidden in het groen en op een boogscheut van het centrum. 

Een overzicht van alle gastenkamers in Hasselt vind je hier

Amuse couche
Amuse-Couche

Liefde is... samen Valentijn-shoppen

Weinig inspiratie voor valentijnsgeschenkjes? Ga samen shoppen en kies het mooiste cadeau voor elkaar uit. Een juweel blijft een tijdloze en klassieke manier om je liefde te tonen op Valentijnsdag.

  •  Franssen Juweliers is al jaren een vaste waarde in onze stad. Wie de zaak binnenkomt wordt met een grondige kennis van zaken en een oog voor detail met zorg begeleid in zijn zoektocht naar het juiste juweel. Heel belangrijk, zeggen zij, want een juweel is liefde, liefde voor het leven en daar moet je zorgvuldig mee omspringen.

  • In Hasselt staat juwelier Oreye-Stevenaert hoog aangeschreven. Hier ervaar je niet alleen luxe bij het aanschaffen van je exclusieve product, maar ook in de hele koopervaring. De persoonlijke aanpak is van groot belang. Maak een keuze uit het ruime gamma en straal als nooit tevoren.

  • Ga zeker ook langs in het Gouden Straatje, in de volksmond beter gekend als de Maastrichterstraat. Hier etaleren talentvolle ontwerpers en edelsmeden zoals Huis Pauwels Spaenjers & Elke Smellenbergh een staaltje van hun kunnen.

Franssen juweliers
Franssen Juweliers Hasselt

Valentijn in het museum

Een museum bezoeken op Valentijn? Waarom niet? Dat kan best romantisch zijn.

  • Wie Hasselt zegt, zegt mode. Een bezoek aan het Modemuseum Hasselt mag je daarom niet missen. Met een eigen collectie van maar liefst 18.000 kledingstukken en elk half jaar een boeiende expo, ademt het museum mode tot in het diepst van zijn vezels. Momenteel kan je de expo 'We need to talk about fashion' bezoeken tot 14 maart 2024.
     
  • Hasselt heeft van oudsher een speciale band met jenever. En daar kom je alles over te weten tijdens een bezoekje aan het Jenevermuseum. Hier borrelt het van fascinerende weetjes en word je niet alleen jeneverwijs, maar ontdek je in de Jeneveracademie ook je eigen favoriete smaken en aroma’s. Na je bezoek een borreltje drinken in het proeflokaal. Heerlijk toch?
Modemuseum
Modemuseum Hasselt

Chillen in de wellness

Een dag in de wellness schreeuwt Valentijn. Romantisch en lekker ontspannend. Verschillende wellnesscentra bieden ook een speciaal Valentijnsarrangement aan zodat je er meteen een hele beleving van kan maken.

  • A Vida Boa ofwel het goede leven in het Portugees. Deze luxe wellness bevindt zich in Sint-Lambrechts-Herk, een deelgemeente van Hasselt. Pure zen van zodra je hier binnenwandelt. De wellness is voorzien van sauna, infrarood cabine, hamman… Vooral het ruime zwembad met zeer zacht water is een zaligheid. 
     
  • Kom tot rust bij K'alma. Rust is hier de leidraad. Je kan gebruik maken van een deugddoende sauna, hamam, jacuzzi, een binnenzwembad, relaxruimtes binnen en buiten, regendouches, ... Genieten is de boodschap!
K'alma
K' alma Privé Wellness

Liefde gaat door de maag

Elke dag samen zou toch een feestje moeten zijn... niet? Maar met Valentijn zegt niemand nee tegen een overheerlijk diner in een romantische omgeving. 

  • Bij Caracole, in een historisch pand op de Zuivelmarkt, serveert men smaakvolle mosselen, artisanaal bereide zeetong en overheerlijke seizoensuggesties. Ben je een bourgondiër? Hou je van de Vlaamse keuken? En krijg je het water in de mond van visgerechten? Hier serveert men verse en ambachtelijk bereide gerechten voor een eerlijke prijs.
     
  • In het voormalige Hasseltse pand van Luc Bellings, vinden we de chef Pajtim Bajrami terug. Met een score van 15,5 was restaurant Otoro dit jaar de hoogste Vlaamse nieuwkomer in de gids van Gault&Millau. In Otoro geeft chef Pajtim zijn talent vorm in een vijf of zes-gangen menu waarbij een aantal gestileerde hapjes onder meer gerechten met langoustine, coquille, Kagoshima wagyu voorafgaan.
  • In Brasserie Rongese (de oude benaming van Runkst) kan je genieten van traditionele gerechten op niveau met een goed glas wijn. Rongese kreeg op relatief korte tijd bekendheid dankzij een aantal klassieke bereidingen waaronder het rundstoofvlees op basis van sukade en smaakvolle appelcompote en videe met hoevekip, friet en salade. 

Een volledig overzicht van 'eten & drinken' in Hasselt vind je hier

Caracole
Caracole

Op de liefde

Liefde moet elke dag gevierd worden, maar op Valentijn stiekem toch nog een beetje meer. Klink op jullie liefde met een heerlijk drankje. Kijk diep in elkaars ogen en eet van hetzelfde bordje. Hoe romantisch wil je het hebben?

  • Geniet van een geweldige ervaring in de Bon'Air Rooftop Bar met uitzicht rondom op het stadscentrum en een heerlijk menu met tapas en drankjes.
     
  • Bocca Nera is een food concept dat zich bevindt in in het nieuwe gedeelte van de vroegere RTT-site. Je kan hier terecht voor heerlijke Italiaanse aperitivo, kraakverse pizza’s, sharing dishes en big plates. 
     
  • Copper is het restaurant van Simon Mignolet en zijn broer Wouter op de Zuivelmarkt. Zij bieden hun klanten een perfecte combinatie van meer dan 60 wereldwijnen met een foodmenu aan, bestaande uit vlees, vis, gevogelte en veggie.
rooftop
Share this page: