Depaifve

Met de HasPas Hasseltse speculaas proeven bij Depaifve

Een duim dik, krokant aan de buitenkant, mals vanbinnen: bakkerij Depaifve beheerst de geheimen van de Hasseltse speculaas tot in de perfectie. Bakker Jean Marie Depaifve vertelt ons graag wat meer over zijn passie.

Broers Depaifve

Bakkerij Depaifve, een begrip in Hasselt. Al bijna 50 jaar zorgen broers Jean Marie en Jos voor al het heerlijks hier. “Ik heb de zaak opgestart en dan kwam mijn broer Jos bij mij op leercontract.” begint Jean Marie zijn verhaal. “Na 22 jaar heeft Jos de zaak van mij overgenomen, maar ik blijf hem nog graag wat helpen.”
 

Depaifve

Geheim recept

Zonder twijfel is dé specialiteit hun Hasseltse speculaas. “Dat is al heel lang de specialiteit van deze zaak, al van toen ik de zaak overnam van Werner Grauls. Die was in zijn tijd al gekend voor zijn goede dikke malse speculaas.” vertelt Jean Marie trots. 
Hij kreeg zelfs het recept van bakker Grauls en is de gekende speculaas mogen blijven maken. 
 

“Het recept van onze Hasseltse speculaas is tot nu toe nog altijd ons geheim, dat geven we niet prijs.”

Depaifve

Echte Hasseltse speculaas

Als we Jean Marie naar het belangrijkste van een goede speculaas vragen, antwoordt hij vastberaden: “Het belangrijkste voor een goede speculaas zijn de grondstoffen. Je moet werken met de beste grondstoffen en niet kijken naar de prijs ervan. Voor goede speculaas betalen de mensen graag.“

Depaifve

Smaken en soorten

“Alle soorten speculaas zijn eigenlijk populair, maar het zijn toch vooral toch die met marsepein die het meest in de smaak vallen.” Ook blijken vooral de kleinere formaten populair, zoals de kleine ronde voor bij de koffie. “Wij maken die trouwens ook met chocolade of zelfs zonder nootjes.”
Voor Jean Marie blijven die met chocolade en zeker die met marsepein zijn favorieten. 
 

“Voor die met marsepein komen ze van ver.”

Depaifve

Voordeel HasPas

Je krijgt hier met je HasPas een echte Hasseltse speculaas. Ook zin gekregen om van dit een meer lekkers te genieten?


Ontdek de HasPas
 

Depaifve
Share this page: