vino header

L’Aperi Vino – Aperitieven in een stukje Italië met de HasPas

Een aperitiefbar-wijnbar, zoals je die enkel in Italië vindt, gelegen op de Zuivelmarkt in hartje Hasselt. Dat is L’Aperi Vino. Een gezellig, hedendaags eetcafé waar je topproducten uit de Italiaanse keuken kan degusteren en meer dan 36 verschillende wijnen kan proeven. 


Wij spraken met eigenaar Dirk Hendrickx. Dirk woont al 36 jaar in Hasselt centrum en is niet alleen eigenaar van L’Aperi Vino maar ook van De Goei Goesting en Buon’Eatalia. Met heel wat jaren dienst, is hij nog steeds heel actief in het horecaleven. 
 

Aperitivo e vino

"De naam L’Aperi Vino is eigenlijk een samenvoeging van ‘aperitivo’ en ‘vino’. Dat zijn 2 Italiaanse woorden waarvan wij een nieuw woord van gemaakt hebben. In de eerste plaats zijn we een wijnbar, maar je kan hier ook gewoon gezellig aperitieven."

"We zijn daarom gestart met onze aperitivo die wij op donderdag, vrijdag en zaterdag doen. Het is een gratis hapjesbuffet dat we aan onze klanten serveren tussen 17u en 19u. Het zijn vooral Italiaanse hapjes maar ook wat Spaanse en wereldhapjes gaande verschillende soorten bruschetta's tot pasta's en vers fruit. Mensen kunnen deze bij een aperitief gratis afhalen op bordjes aan de toog."

pasta apero

“We springen uit in het aantal wijnen per glas dat wij serveren.”

36 wijnen

Het idee achter de vele wijnen is bij Dirk ontstaan uit Italië zelf, meerbepaald in Milaan waar je wel meerdere van deze aperobars/aperocafés kan vinden doorheen de stad. "L’Aperi Vino springt uit in het aantal wijnen per glas die we serveren, maar liefst 36! Dat is niet zo alledaags in ons landschap. Maar dat maakt het juist fijn en boeiend voor onze klanten. Ze kunnen iedere keer andere wijnen proeven."
 

vino glas

Place to be

"Als je al 36 jaar in Hasselt woont weet je waar het goed vertoeven is." Zo is Dirk zelf ook fan van Wijnbar Dito, een hele gezellige plek voor een lekker glas op een intiem terrasje in één van de zijstraatjes van Hasselt.

"Op de Zuivelmarkt kan je me wel eens vinden bij Café Latino, waar een heel andere zuiderse sfeer heerst. Heel de Zuivelmarkt is eigenlijk leuk, denk maar aan Gastrobar ’t Genoegen of Sole Bistrobar, een toffe zomerse zaak. Ook Caracole naast ons is een echte aanrader. Een restaurant specifiek voor fans van vis- en schaaldiergerechten, uniek in Hasselt!"
 

"De Zuivelmarkt is the place to be."

Dirk

HasPas voordeel

Mensen die de HasPas aankopen krijgen hier een gratis portie aperitivo hapjes bij aankoop van een consumptie. Ook zin om de HasPas te ontdekken?

Ontdek het hier

bruschetta
Share this page: