GMMT

Kuieren op de tonen van Hasselt met MuziekTour Hasselt

Al sinds jaar en dag broeit er onderhuids iets in Hasselt. De ietwat mondaine provinciehoofdstad heeft best een boeiende music scene. Je moet natuurlijk wel weten waar je moet kijken – of beter gezegd: luisteren. Daarvoor werd de MuziekTour Hasselt ontwikkeld. Geheel op je eigen tempo ontdek je allerlei markante plekjes met een sterke muzikale link. 

Beatrice en Julio zijn de trotse ouders van twee koddige koters én muziekliefhebbers in hart en nieren. Ze hebben elkaar zelfs ontmoet op de muziekles. Zij zijn dus de ideale kandidaten om deze swingende tocht uit te testen!
 

Opmerkelijke weetjes

Gewapend met een handig plannetje van Visit Hasselt gaan Julio en Beatrice op pad. Naar het startpunt moet niet lang gezocht worden. De eerste QR-code hangt pal bij de ingang van het infokantoor. Stijn Meuris, een van de gezichten van de nieuwe campagne, geeft een enthousiaste introductie van Hasselt als muzikale hotspot. Ook de volgende QR-codes zijn erg makkelijk terug te vinden. “Fijn dat de stops niet ver van elkaar liggen”, zegt Julio. “Ik heb toch al wat dingen gehoord die nieuw zijn voor mij, ook al heb ik hier zelf een paar jaar vertoefd. De beiaard heeft bijvoorbeeld een wat stoffig imago. Maar eigenlijk is die best hip. Er wordt soms zelfs Billie Eilish op gespeeld!” Beatrice is enthousiast over de verschillende vertellers. “De filmpjes zijn ook perfect van duurtijd, heel vlot en luisterbaar. Er zat zelfs een kleine quiz in de wandeling. Uiteraard hadden we alles juist. Niet moeilijk, want er zat één van onze favoriete artiesten bij!” (lacht) 

MTH

Een onbekende Selah Sue

De weergoden zijn het koppel iets minder gunstig gezind, maar laat dat de muzikale pret niet bederven. De wandeling is gelukkig ideaal om op je eigen tempo te doen. Wanneer de hemelsluizen opengaan, is het net tijd voor een lunchpauze. En naar lekker eten moet je nooit lang zoeken in Hasselt. Alsof het zo moet zijn, kan de wandeling daarna terug zonder paraplu verdergezet worden. Vooral Keymusic, de winkel van Hasselts muziek-icoon John Joris, spreekt tot de verbeelding van Beatrice. “Je zou het niet zeggen als je de gevel ziet, maar da’s hier gewoon de grot van Ali Baba. Wat een passie voor het vak!” Maar ook de cafés in Hasselt hebben vaak een sterke link met muziek. Bij Café Café herinnert Julio zich plots dat hij hier ooit Selah Sue aan het werk zag in haar beginperiode. Ook Muziekodroom is zo’n plaats waar veel (internationale) artiesten debuteerden. Denk daar dan PXL-Music (een échte pop- en rockschool!) bij en je begrijpt vast wel waarom veel gevestigde namen de stad een warm hart toedragen. 

JFTR

Beatrice en Julio waren enthousiast over de wandeling. “Via de muziekwandeling zie je Hasselt eens vanuit een heel andere invalshoek. Eigenlijk maakt het niet uit of je de stad een beetje kent of niet. Zelfs als ex-inwoners keken we regelmatig verrast op!”

Wil je zelf ook eens de Hasseltse muziekscene induiken? Haal dan snel het plannetje af bij de balie van Visit Hasselt. Deelnemen is volledig gratis. Breng wel een smartphone en koptelefoon of oortjes mee!

Start jouw tour!

Share this page: