Speech Rik

Inspiratie zoeken én vinden in Hasselt: “Met deze stad kun je een verhaal vertellen”

Toen ze van haar klant Nike de opdracht kreeg om een geschikte locatie te vinden voor een belangrijke meeting, was Meeting & Events Consultant Kristie Hall benieuwd of de juiste plek misschien in Hasselt lag. En na een tweedaagse rondleiding door de stad wist ze het wel zeker: “This is the place to be.”

Al meer dan twaalf jaar werkt Kristie Hall voor HelmsBriscoe, dat gespecialiseerd is in meeting consultancy en vestigingen heeft in maar liefst 55 landen. “Samen met mijn team help ik bedrijven uit heel de Benelux met het vinden van de perfecte meetinglocatie, waarbij we ook instaan voor begeleiding omtrent accommodatie, reisbudgetten en contracten. Heel divers werk, en voor heel interessante klanten.” Een van die klanten is Nike. Zij vroegen Kristie om in januari 2020 – nog voor het coronavirus toesloeg – een geschikte vergaderlocatie in Limburg te vinden. “Voor dat soort opdrachten gaat mijn hart wat sneller kloppen”, lacht Kristie. “En met de locatie van Nike in Laakdal was ik op zoek naar een dichtbijgelegen en tegelijkertijd verrassende omgeving die de samenkomst een extra boost zou geven.”

HI Congres

Uitgebreide rondleiding

In haar zoektocht naar inspiratie kwam Kristie in Hasselt uit. “Daar ben ik met open armen ontvangen door Isa en het team van Meet in Hasselt, waarna Isa mij persoonlijk begeleidde tijdens een tweedaagse Site Visit. Zo kon ik op mijn gemak alle ins en outs van de stad leren kennen. Ik werd rondgereden in een elektrische Tuktuk door een supervriendelijke chauffeur en kreeg zo tientallen locaties te zien. Moderne hotels met alle voorzieningen die je je maar kunt wensen, originele restaurants, inspirerende musea, groene parken – ik merkte al snel dat Hasselt alles in petto had voor een succesvol businessverblijf. Inspiratie in overvloed!” 

Kwizien dinner

Innovatiehub

Kristie koos er bewust voor om samen te werken met mensen die de stad door en door kennen. “In de evenementensector is het ieder voor zich. Maar zelf kies ik er liever voor om input te vragen aan anderen. Hasselt is een succesvolle plaats, dus het leek me niet meer dan logisch om aan te kloppen bij Meet in Hasselt en om advies te vragen.” Wat Hasselt zo bijzonder maakt? Kristie weet het wel zeker: “Het is de manier waarop Hasselt zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Je ziet aan de street art, de gebouwen en de gevestigde bedrijven dat de stad een soort renaissance meemaakt. Een prachtig huwelijk tussen vroeger en nu. Hasselt is bovendien een innovatiehub, en dat levert weer inspiratie voor eventplanners zoals ik. Want onze job is niet alleen om de juiste locaties te boeken, we willen ook een verhaal te vertellen.” Of Kristie ook in de toekomst de hulp van Meet in Hasselt zal inschakelen voor de organisatie van meetings en congressen? Zonder twijfel. “I’m a Hasselt ambassador now!” 

Meet in Hasselt - Corda

Een meeting, seminarie of congres organiseren in Hasselt? Meet in Hasselt luistert graag naar jouw wensen en zorgt voor een originele oplossing op maat.

 

Contacteer ons

Share this page: