Hendrikshuis

Hendrikshuis – verrassend shoppen met de HasPas

Shop Unique, Be Unique: dat is het motto van het Hendrikshuis. Een verrassende winkel met opvallend design, eenmalige edities en buitengewone curiosa. In de spotlights staat Flagbag, een origineel upcycle-product van afgedankte vlaggen en wimpels van Hasselt. Winkelverantwoordelijke Talia vertelt je graag meer.

Uniek & Duurzaam

Het Hendrikshuis bestaat 7 jaar. De winkel is een doorstroomproject van vzw De Springplank. “De rode draad doorheen de winkel is duurzaamheid. We verkopen producten met een sterk verhaal, lokaal, sociaal of ecologisch.” legt Talia ons uit. 

“Heel tof is dat we werken met jong en lokaal talent en dat werkt.”

Hendrikshuis indoor

Flagbag Store

In het aanbod zitten ook items van Flagbag, een sociaal lokaal tewerkstellingsproject dat van afgedankte vlaggen en zeilen nieuwe kwaliteitsvolle producten maakt. “Zo vind je hier fietstassen, laptophoezen, schoudertassen, … een heel arsenaal van leuke items die je bij ons in de winkel kan komen ontdekken.”

“Met oude vlaggen van de Hasseltse jeneverfeesten en de Virga Jessefeesten heeft Flagbag altijd leuke spullen gemaakt.”

Flagbag Hendrikshuis

Uitgebreid Assortiment

“Wij verkopen een heel leuke tweedehandscollectie voor dames, maar ook schoenen en handtassen. Voor heren hebben wij twee duurzame merken aan nieuwe kleding.” Daarnaast is er ook een heel leuk aanbod aan woondecoratie te vinden. Maar ook toffe cadeaus, voor als je eens iets anders wil kopen. “Dan vind je bij ons wel heel leuke spullen en allemaal met een duurzaam verhaal.”

Hendrikshuis

Voordeel HasPas

Met je HasPas krijg je hier een gratis Flagbag winkeltas. In de etalage van de winkel zie je zelfs de vlag waaruit het winkeltasje is gemaakt. Wil je ook genieten van dit en andere voordelen? Koop dan snel jouw HasPas bij Visit Hasselt!

 

Ontdek de HasPas
 

Flagbag Hendrikshuis
Share this page: