test banner

Hasselt, stad van smaakmakers en spraakmakers

Misschien heb je ze al gespot in het straatbeeld, op onze website of in het bezoekersonthaal van Visit Hasselt: de smaak- en spraakmakers van onze stad. Onder anderen zanger-journalist Stijn Meuris, chef-kok Anne-Sophie Breysem en rapster Chibi Ichigo nemen je als inspirerende ambassadeurs maar al te graag mee op pad door onze stad. Want Hasselt is hot. Of je hier nu woont, een paar dagen komt uitblazen of een zakelijk event organiseert. Aan jou om het allemaal te ontdekken. We hebben alvast heel wat in petto om je daarbij te helpen. Ben jij er klaar voor?

Hasselt Skyline

Hasselt, was dat niet de Hoofdstad van de Smaak? Ontkennen heeft geen zin: Hasselt staat er inderdaad sinds jaar en dag bekend om. En, laten we eerlijk zijn, daar zijn we best fier op. Hier, in onze stad, word je geprikkeld door mode en gastronomie. Hier, in onze stad, hebben we zien én gezien worden tot flanerende levenskunst verheven. Soms chic en afgeborsteld, maar gelukkig vaak ook gedurfd en zelfs een tikkeltje rebels. Koppel dat aan onze authentieke gastvrijheid en zin voor innovatie en je weet: vervelen zit er niet in, daar in de Limburgse provinciehoofdstad. Sterker nog: meer en meer zijn we een stad van smaakmakers en spraakmakers geworden. We durven dan ook te betwijfelen of je wel toekomt met een paar dagen Hasselt. Zeker als je ook de omgeving graag wilt ontdekken.

Ambassadeurs

Weet je niet goed waar te beginnen? Enkele smaak- en spraakmakers delen hun Hasseltse liefde graag met jou in een aantal blogs. Zo staat Anne-Sophie Breysem niet alleen bekend om haar vernieuwende en gastronomische gerechten, maar geeft ze ook enkele culinaire tips prijs. Stijn Meuris vindt dan weer dat er héél veel Hasselt is. En ja, Hasselt loopt (en fietst!) voor hem verder dan de Grote Ring. Artistiek maker Lore Langendries vertelt je graag meer over haar aaibare sieraden én waarom je zeker een bezoekje moet brengen aan Z33. En dan is er nog rapster Chibi Ichigo, die de hiphopscene en je radio al een poos onveilig maakt met haar straffe sound. En dat allemaal vanuit Hasselt.

Smaakmakers Spraakmakers

Andere wegwijzers

Uiteraard voorzien we ook zelf in een aantal ‘wegwijzers’. Op onze site, in inspiratiegidsen, maar ook met een aantal handige producten om jouw bezoek onvergetelijk te maken. Zo is er de nieuwe HasPas, een pas boordevol lekkere, culturele en originele kortingen en bezoekjes aan musea en andere plekjes, en voert onze Smaakmaker Spraakmaker Route je langs bijzondere te (her)ontdekken plekjes. Denk maar aan de vernieuwde Grote Markt, het nieuwe stadsdeel Blauwe Boulevard of de vele street art in de stad. En natuurlijk staan ook onze toeristische medewerkers steeds klaar om je op weg te helpen voor je bezoek of event.

Maar, genoeg gepraat. Hoog tijd voor actie! Surf alvast naar visithasselt.be om te kijken waar je je ontdekkingstocht begint.

 

Haspas Route
Share this page: