Grutman

Grutman Home Decor – interieur in stijl met de HasPas

Een passie voor smaakvol en gezellig wonen? Laat je inspireren door een uitgebreid aanbod van stijlvolle interieurmerken. Grutman Home Decor kleedt je interieur aan in stijl, van geschenk tot volledige inrichting. Wij spraken met Jean-Claude Bormans, die samen met zijn broer deze interieurzaak in hartje Hasselt runt.

3 generaties

Grutman Home Decor kent een familiegeschiedenis van maar liefst 85 jaar. “Grootvader Grutman is in 1936 begonnen met een kleine drogisterij.” begint Jean-Claude zijn verhaal. “Wij zijn de derde generatie, die bij overgang van generatie 2 naar 3 is uitgegroeid van vloerenafdeling naar een totaalconcept.” Grutman Floor Concepts is gevestigd aan de Grote Ring. De interieurzaak vind je in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in het centrum van Hasselt.

Grutman

Home Decor

“Bij ons vind je een heel breed assortiment dat letterlijk gaat van parketvloer tot fotokader. Wij hebben een gordijnafdeling, een gekende en uitgebreide tapijtafdeling, huis- en bedlinnen, maar ook meubelen met vooral het accent op maatwerk. Kortom, het hele decoratiegebeuren hebben we in de hand.”

“Daarnaast maken we deel uit van een bijzonder concept, nl. het G7 interieurteam. In dit team werken we samen met vaste partners aan totaalprojecten. Dan begeleiden we van ruwbouw tot afwerking , dus een totale renovatie. En dat wordt geapprecieerd.”
 

"Alles kan, niks moet."

Grutman

De Etage

Om hun totaalconcept meer in the picture te zetten, is er sinds een aantal jaren boven de winkel een ruime kijkwoning.

“Mensen zijn gecharmeerd door deze kijkwoning. Voor ons werkt dat heel goed, je kan zien hoe een ingebouwde gordijnrail werkt, je kan hier de hoogte van een plint inschatten, al deze praktische details kan je hier gewoon zien.” vertelt Jean-Claude.

In het pand naast de huidige winkel komt er op de eerste verdieping binnenkort een tweede kijkwoning met meer visibiliteit vanuit de stad. Beneden zijn er plannen voor een toonzaal die hun totaalproject laat zien. “Het aanbod in decoratie blijft, maar het zal meer tonen dat wij ook inrichting doen.”
 

Grutman

Persoonlijke smaakmakers

Hasselt heeft teveel om op te noemen maar Jean-Claude heeft persoonlijk iets met het jeneververhaal, daarom hoort het Jenevermuseum sowieso tot één van zijn favoriete plekjes. “Een heel mooie ontdekking, zeker ook voor toeristen, is het Kadettenpleintje.” voegt hij er nog aan toe. Ondanks de vele uren dat hij met zijn zaak bezig is, vind je hem ’s middags wel eens in La Bottega om te lunchen. 
 

“Hasselt heeft teveel om op te noemen, je moet het gewoon komen ontdekken!”

Grutman

Voordeel HasPas

Met je HasPas krijg je hier een gratis setje theelichtjes. Bijzonder is dat deze theelichtjes geen roet afzetten, dus krijg je er ineens ook een mooi ecologisch verhaal bij.

Of bij gebrek aan de theelichtjes krijg je een voetmatje met een print van een Hasselts onderwerp zoals het Modemuseum Hasselt of het Jenevermuseum. Een plezant Hasselts souvenir!

ONTDEK DE HASPAS
 

Grutman
Share this page: