fuego food

El Fuego – Vurig tafelen aan het water met de HasPas

En of het vuur hoog kan oplaaien in El Fuego! Dit stukje Spanje serveert traditionele Spaanse, Catalaanse en Zuid-Amerikaanse gerechten. Via de open keuken kan je de kookkunsten van de chefs op de voet volgen. Ook het uitzicht — vlak naast het water — is om van te smullen!


André De Kegel en zijn Zuid-Amerikaanse echtgenote Mayra Arce Mantilla ruilden nog niet zo lang geleden Knokke voor Hasselt. Voortaan serveren ze hun specialiteiten aan de gezellige Blauwe Boulevard. Lees hier hun verhaal.
 

Het vuur

El Fuego betekent letterlijk ‘het vuur’. Ons restaurant werd oorspronkelijk zo genoemd omdat we onze gerechten bereiden in een houtskooloven, wat heel sappige producten oplevert.” weet André te vertellen. “Nadien zagen we dat er bij het bereiden van paella heel wat grote vlammen aan te pas komen. Een meer passender naam kon dus niet.”
 

“Het vuur is passend bij het concept van onze Spaanse keuken.”

vuur

New in town

Het Spaanse restaurant is een nieuwkomer in Hasselt. Ze openden al eens op 8 juni 2020, maar omwille van de gekende coronacrisis hebben ze maar 3,5 maanden de kans gehad om hun keuken te laten leren kennen. Vanaf de opening in juni 2021 is daar verandering in gekomen. “We zien dat we al heel wat vaste klanten hebben, die we vorig jaar al zagen en die nu ook regelmatig terugkomen.” Typerend voor El Fuego zijn de originele Spaanse paella’s. “We hebben momenteel maar liefst 4 verschillende paella's op de kaart. Wij serveren zelfs een vegetarische paella.”
 

kok el fuego

Dagvers

De nadruk in El Fuego ligt op geïmporteerde producten uit Spanje, ook de wijnen. “Onze wijnen komen rechtstreeks van een wijnboer uit Spanje, die ik al kende voor ik in de horeca actief was. Het zijn allemaal ecologische wijnen, geproduceerd door een man die in hart en ziel leeft voor de natuur. Iemand die zijn producten tot in de puntjes verzorgd.” De sterkte van El Fuego is dat ze hier werken met verse producten, van aperitief tot dessert en daar is André terecht trots op. “Het fruit bij de sangria wordt vers gesneden, in de keuken wordt uiteraard alles vers bereidt. Ook de taarten worden vers gemaakt, zoals onze superlekkere kaastaart. De klanten proeven dat ook.”
 

“Onze sterkte is dat we werken met verse producten, over de ganse lijn.”

El Fuego

Voordeel HasPas

Met je HasPas geniet je hier van een gratis aperitief. Je hebt de keuze uit een Xamprada, een mousserende wijn bekroond met een zilveren medaille. Of een huisaperitief, rood of wit, een creatie van gerenommeerde cocktailbar The Pharmacy.

Ook zin gekregen in dit en vele andere voordelen? 


Ontdek de HasPas
 

El Fuego
Share this page: