Regen Maastrichterstraat

Eerst hulp bij slecht weer

Thuisblijven bij slecht weer is niet altijd nodig. Met de volgende regenbestendige uitjes kun jij een druilerige dag in Hasselt perfect besteden. Laat je dus niet tegen houden en trek erop uit!

Dompel je onder in mooie musea

Een grijze regendag is een uitgelezen moment om eens een museum te bezoeken. Duik onder in de mooie musea van Hasselt, laat je meevoeren door spraakmakende gebouwen en boeiende tentoonstellingen en kom geïnspireerd weer boven. 

Wie Hasselt zegt, zegt mode. Met een eigen collectie van maar liefst 18.000 kledingstukken, elk half jaar een boeiende expo en interessante formules voor gezinnen en kinderen, ademt het Modemuseum Hasselt mode tot in het diepst van zijn vezels. Bij in Villa Verbeelding daarentegen stap je binnen in een wereld vol woord en beeld. Hier worden mensen samengebracht in hun liefde voor boeken en illustratie. In het Hasseltse stadsmuseum Het Stadsmus ontdek je de geschiedenis van Hasselt én bewonder je enkele opmerkelijke deelcollecties, zoals die van Hasseltse keramiek of van hedendaagse kunst. 

Stadsmus
Het Stadsmus

Een jenevertje (of twee) nippen in het Jenevermuseum

Hasselt heeft van oudsher een speciale band met jenever. En daar kom je alles over te weten tijdens een bezoekje aan het Jenevermuseum. Hier borrelt het van fascinerende weetjes en word je helemaal jeneverwijs! In het proeflokaal kan je, ook zonder museumbezoek, proeven van het uitgebreide assortiment jenevers. Kan je lekker opwarmen!

Proeflokaal Jenevermuseum
Proeflokaal Jenevermuseum

Van shop naar shop

Laat het buiten maar regenen, shopaholics komen bij weer en wind aan hun trekken in onze stad. Van vintage tot concept stores, Hasselt dat is shoppen èn beleven! En dat allemaal op wandelafstand van elkaar. Mag het ‘anders dan anders’? Dan moet je in de Dorpsstraat en omgeving zijn. Met tal van artistieke en authentieke handelszaken is dit dé hotspot voor hippe vogels.

Meer info 

Shoppen

Gezellig naar de film

Cinema Zed, dat is eigenzinnige bioscoop. Je kan in De Nieuwe Zaal drie keer per week naar de film gaan en dit op maandag, dinsdag en zondag. Op het menu: een breed aanbod van nieuwe releases, aangevuld met jeugdfilms, documentaires, wereldcinema en occasioneel kleinschalige events.

Meer info

de nieuwe zaal

Jeudeboulen in een hip jasje

Wat dacht je van een spelletje jeu de boules bij Apéro Boules? Dit gecombineerd met streetfood, borrelplanken, speciaal-bieren, cocktails en nog veel meer.  Een nieuwe beleving in de horeca voor jong en oud. Op zoek naar parking? Geen probleem want Apéro Boules is gelegen vlak aan de gloednieuwe overdekte parking Blauwe Boulevard zodat je snel en vooral droog aan de slag kan gaan!

Apéro boules
Apéro Boules

Concert of theatervoorstelling meepikken

Druilerig buiten? Wat dacht je van een concertje bijwonen lekker binnen in Muziekodroom? Deze muzikale bijenkorf draagt al 20 jaar een breed concertaanbod. Kijk snel voor het programma op www.muziekodroom.be. Voor nog meer muziek, theater, woord of beeld kan je terecht Het cultuurcentrum Hasselt. Het volledige programma vind je op www.ccha.be.

Muziekodroom
Muziekodroom

Iedereen welkom in De Serre

De Serre Hasselt is een creatieve broeikas voor jongeren. Je kan hier geregeld een optreden of dj-set meepikken. Maar hier is veel meer dan alleen muziek. Het is een ontmoetingsplaats, bar, werkplaats, expo-ruimte, feestlocatie... Noem maar op. Jong en oud zijn hier welkom!

Meer info

De Serre Dokter Willems
De Serre Hasselt
Share this page: