TTPE

Een fantastisch hybride event voor je bedrijf? To The Point Events maakt er werk van: “Alles draait om beleving!”

De toekomst is hybride. En dan hebben we deze keer niet over auto’s. De meeting- en eventsector ondergaat ook een stevige digitalisering. Een ‘hybride event’ vindt meestal plaats met een aantal aanwezigen, maar bereikt tegelijk – via livestream – deelnemers op een andere locatie (thuis, op kantoor, in het buitenland).

Maar kan dat ‘het echte werk’ eigenlijk wel evenaren? We vroegen het aan de ‘ervaringsdeskundige’ himself, Bart Koninckx, managing director van To The Point Events.

Hybride event

Appartementen verkopen met Andrea

“Natuurlijk is een online event niet hetzelfde als een offline event, maar we willen zorgen voor een gelijkwaardige ervaring”, steekt Bart van wal.“Dat betekent dus niet een uur lang de speech van een CEO uitzenden, maar wel zorgen voor een toffe mix van vooraf opgenomen filmpjes en boeiende live gesprekken in onze televisiestudio. Zo hebben we bijvoorbeeld voor Randstad een week gefilmd om daarna een volledige dag live te streamen naar de medewerkers. Of we staken voor een projectontwikkelaar een show in elkaar om appartementen te verkopen. Andrea Croonenberghs deed hiervoor de presentatie en dat loonde blijkbaar: 30% van de appartementen werd verkocht!”

Deel van de tribe

To The Point Events zorgt ook altijd voor een belevingsbox voor de deelnemers, de zogenaamde Tribe Box.
Bart: “Hierin zitten allerlei op het event afgestemde verrassingen die het samenhorigheidsgevoel nog meer versterken. Samen een granenreep knabbelen tegen een energiedip. Of genieten van een lekker aperitiefje. Die dingen zorgen voor interactie en betrokkenheid. Een klant vertrouwde me achteraf zelfs toe dat het leuker was dan hun ‘normale’ events!”

 

TTPE

Meer opties

Pandemieën of niet, hybride events zullen in de toekomst relevant blijven volgens Bart. “Soms is het gewoon makkelijker en sneller om te werken met streaming. En het biedt meer opties. Zo kunnen bijvoorbeeld mensen die normaal afhaken bij een verre verplaatsing, toch deelnemen. Of bedrijven die zetels in verschillende provincies hebben, kunnen lokaal samenkomen en via streaming met elkaar connecteren. Hybride seminaries, opleidingen of evenementen zullen dus ook in de toekomst gangbaar blijven. Een beetje vergelijkbaar met thuiswerk.”

Hasselt op de kaart zetten

Dat Bart weet waar hij mee bezig is, kunnen we bevestigen. Want de nieuwe toeristische campagne van Visit Hasselt en Meet in Hasselt werd gelanceerd met een indrukwekkende liveshow vanuit het Corda Theater. “Die staat toch zeker in mijn persoonlijke top 5, dat was echt intens”, vertelt Bart. “Zoiets is natuurlijk heel fijn, zeker omdat er een groter doel aan vasthangt: Hasselt op de kaart zetten als bestemming voor corporate events en de MICE sector. Hier willen we met ons team in de toekomst zeker nog intensiever aan meewerken. Want onze stad heeft alles in huis om haar bezoekers in de watten te leggen: vriendelijke mensen, interessante plekjes, het bourgondische leven, … Het wordt tijd dat we, als Limburgers, samen uit onze schulp komen!”


Zegt zo’n hybride event je wel iets? Neem dan snel contact met ons op. We pluizen met plezier alle mogelijkheden voor je uit!

Contacteer ons

Hybride Smaakmaker Spraakmaker Events
Share this page: