Groene Hendrickx

De mooiste verborgen terrasjes om te relaxen

Vertoeven in het midden van een bruisende stad, maar toch genieten van rust? Het kan op deze verborgen terrasjes in Hasselt. Het bijhorende vakantiegevoel krijg je er gratis en voor niets bij! 

Brew Mine Tap

Brewmine Tap

In de Hasseltse Raamstraat heeft Brewmine TAP niet alleen een brouwerij waar je zelf bier kan brouwen, een café waar je kan proeven maar ook een leuk dakterras! Zin om mee te genieten van lokale crafts, drinks & bites?

Bar Gustaf

Bar Gustaf

Bar Gustaf is de nieuwe naam van het vroegere Magazijn. Naast brasserie is het nu ook een aperobar in het hartje van Hasselt. Het terras ligt op een soort binnenplein waardoor je niets merkt van de gezellige drukte in de winkelstraten. Het mooie terras is gedeeltelijk overdekt en verwarmd. Een ware oase van rust...

bistro bottega

Bistro Bottega

La Bottega is een hippe concept store in hartje Hasselt en combineert fashion en food. In de bistro kan je terecht voor smaakvolle bijzondere gerechtjes en luxe ontbijtjes, steeds vers en in huis bereid met heel veel liefde. Op het binnenkoertje kan je van de stilte genieten op een schaduwrijk terras.

Orangerie

De Orangerie

Achter het oude stadhuis ligt de Walputsteeg, een aangename plek om te vertoeven. Brasserie De Orangerie heeft heerlijke klassieke gerechten op het menu staan. Op het grote en gezellige terras kan je genieten van een biertje, een drankje, een tas koffie, een snelle hap of iets meer uitgebreid.

Uw Zuster

Uw Zuster

In deze gastrobar kan je terecht voor originele en verrassende smaken op je bord, een gezellige babbel, een fris pintje van de tap, een glas zalige wijn, vers gesneden ham of heerlijke suggesties. Uw zuster is gelegen in een rustig en leuk straatje met een gezellig terras dat klaarstaat in het zonnetje. Je vergeet hier de tijd...

groenen h

De Groene Hendrickx

Deze oude jeneverstokerij, gelegen in het centrum, werd met respect getransformeerd tot een sfeervolle brasserie en charmehotel.  Je kan hier genieten van een kleine snack maar evengoed van een romantisch dinertje. De drukte van de stad verdwijnt als je op het prachtig groene terras belandt. 

Smaaksalon

Smaaksalon

Loop door het statige herenhuis met zijn indrukwekkend interieur en je belandt op een gezellig terras midden in het groen. Het team van Giovani Oosters presenteert in het Smaaksalon lekkers uit eigen streek. Vooral als je urenlang hebt gewinkeld is het de ideale plek voor een prettig tussendoortje, een snelle hap en een lekker drankje. Of begin hier je dag met een heerlijk en stevig ontbijt. Tip: Het bezoekersonthaal van Visit Hasselt ligt er vlak naast. 

Boulebaar

Boulebaar

Hier heb je niet één, maar twee terrassen: een supergezellig stadskoertje achteraan en een hip terras aan de Groene Boulevard. Iedereen is er welkom voor de typische ‘boulebaar feeling‘, zoals ze het zelf zeggen. Je kan er de hele dag terecht voor een heleboel lekkers.

Bon'Air Rooftopbar

Bon'Air Rooftopbar

Hoog boven Hasselt, in het penthouse van het Radisson Blu Hotel, bevindt zich een stijlvolle bar met panoramisch uitzicht. Deze bar op het dak met terras biedt een selectie sharing plates en een breed scala aan dranken van over de hele wereld. Ook niet-hotelgasten zijn hier meer dan welkom!

Mixta

Mixta Drinks & Bites

Een drankje smaakt altijd beter in combinatie met iets lekkers en dan ben je bij Mixta aan het juiste adres.  Je vindt er hapjes van zowat overal ter wereld en dat allemaal om te delen. Vlei je hier neer op één van de twee terrassen. Hou je het graag wat meer verborgen? Kies dan voor het terras aan de achterzijde!

Wijnbar Dito

Wijnbar Dito

 Klein maar fijn, zo kun je Dito best omschrijven. Ben je een wijnliefhebber, dan moet je hier zijn. Op het gezellige terras kan je genieten van uitstekende wijnen met een lekker hapje erbij. De wijnkaart wordt maandelijks aangepast met een nieuwe selectie.

Meer eten & drinken

Share this page: