Lento

8 heerlijke vegan & veggie hotspots in Hasselt

Wist je dat Hasselt maar liefst 5 van de 11 Belgian Vegan Awards wegkaapte in 2021? Wij sommen alvast de lekkerste vegan en veggie-adresjes voor je op. Aan tafel!

Lento

Lento is Spaans voor ‘langzaam’, wat betekent dat je in het vegan restaurant van Tekla en Yolan even helemaal tot rust kan komen. Lento is er niet alleen voor veganisten, maar voor iedereen met een bewuste levensstijl. Laat je verwennen door de creatieve gerechten en al het goeds van de natuur! 

Lento dish

Botanique

Botanique is dé hotspot voor gezonde, culinaire burgers en salades. Alle gerechten worden bereid vanuit het motto: ‘vers, gezond & heerlijk’. Met meer dan 30 burgers en salades vinden zowel vegetariërs als omnivoren de weg naar Botanique.

Botanique

Peas

Peas maakt de lekkerste kaneelrolletjes in Hasselt en staat voor verantwoord genieten van een plantaardig dessert. De gebakjes hebben originele toppings en verrassende vullingen. Ze zijn bovendien 100% veganistisch.

Peas

De Sladerij

No-nonsense ontbijten, lunchen of aperitieven? Dat doe je in De Sladerij,  een lunchbar op wandelafstand van de Grote Markt. Naast de suggesties en huisgemaakte bereidingen kan je hier ook je eigen salade samenstellen.

de sladerij

De Preuverie

De Preuverie in hartje Hasselt is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in vegetarische, veganistische, glutenvrije en lactosevrije gerechten. Goedlachse chef Peter Van Brussel zorgt met veel liefde voor een breed scala aan gastronomische specialiteiten.

preuverie

De Levensboom

De hoofdingrediënten? Groenten! Hier geen geraffineerde suikers of dierlijke producten. Men kookt hier volledig plantaardig en werkt met biologische ingrediënten. Uit liefde voor jouw gezondheid en de natuur.  Alles op je bord is handgemaakt en met zorg bereid. Dat proef je...

levensboom

Sappig

Pop-up zaak Sappig heeft verse sapjes uit de centrifuge, smoothies uit de blender en snacks op plantaardige basis in de aanbieding. Alles is vegan, gezond én ecologisch. Bezielster Stephanie werkt zoveel mogelijk met lokale fruitboeren.

Sappig rood

Vangroenten

Vangroenten bevindt zich op wandelafstand van het centrum. Hier staan vegetarisch, lokaal en biologisch centraal.  Ze maken op aanvraag ook maar al te graag een vegan gerechtje voor je klaar. 

vangroenten
Share this page: