harrie hazelnoot

5 paasvakantie tips in Hasselt voor gezinnen

Een extra lange paasvakantie, dat betekent: véél tijd voor leuke activiteiten... In Hasselt kan je terecht voor coronaveilige activiteiten voor het het hele gezin! Illustraties ontdekken, op speurtocht gaan of een museumbezoek. Er is voor elk wat wils. We lijsten het even voor jullie op!

De Illustratieroute

Ga op pad met De Illustratieroute en ontdek tekeningen uit prentenboeken in de Hasseltse binnenstad. De rode draad van de route is 'samen': een hartverwarmend thema dat in deze tijden een opsteker kan zijn.

Dompel je onder in het fantasierijke werk van Vlaamse topillustratoren: Carll Cneut, Pieter Gaudesaboos, Fatinha Ramos, Tom Schamp, Leo Timmers, Sebastiaan Van Doninck en Kaatje Vermeire.

Meer info

Illustratieroute

Nacht in het museum - zaklampentocht

Zin om de tentoonstelling DRESS.CODE. – letterlijk – eens in een ander licht te zien? Dwaal dan samen met je gezin door het duistere museum, enkel gegidst door het licht van een zaklamp. Een fotozoektocht helpt je op weg. Zo beleefde je het museum vast nog nooit! ( 8 & 15 april)

Meer info

Nacht in het museum

Knibbel Knabbel Tocht

In Hasselt op stap met je (klein)kinderen? Met de Knibbel Knabbel Tocht wandel je een volledige picknick bij elkaar door allerlei vragen op te lossen. De antwoorden leiden je van het ene lekkere adresje naar het andere. Tot je mandje helemaal vol is. Alles wat je nu nog moet doen is een van onze picknickplaatsjes uitkiezen en … lekker smikkelen. Smakelijk! 


Meer info

knibbel knabbel

Lotta Lentezoektocht

Toktok! Mijn naam is Lotta. Ik hou van al mijn vriendjes. Van mijn grote en kleine vrienden. Van mijn lieve en gekke vrienden. Van mijn sterke en grappige vrienden. Ga je mee mijn vriendjes opzoeken? Dan kunnen we samen spelen!
Ontdek waar mijn vriendjes het liefst mee spelen. Kijk maar goed in de etalages van de deelnemende winkels. (Nog tot 15 mei)

De route start en eindigt bij Visit Hasselt en duurt ongeveer 1 uur.

Talententocht - een kunstenwandeling door Hasselt

Het stedelijk conservatorium van Hasselt organiseert vanaf 3 april 2021 een talententocht in de binnenstad van Hasselt. Een leuke zoekwandeling voor het hele gezin.

Win een voordeurconcert en doe mee door het woord te raden! Zoek de letters in de filmpjes en vorm het woord. Vul het samen met jouw gegevens in bij de laatste qr-code. De wedstrijd loopt tot 31 mei.

Download de tocht via deze link.

Nog meer activiteiten

Kijk snel op UiT in Hasselt

Share this page: