streetart

10 must-see streetart werken in Hasselt

Met meer dan 80 verschillende werken is Hasselt de street art stad bij uitstek. Wij delen graag onze top 10 met jou. Check zeker ook de gratis streetart cities app voor uitleg en locaties van alle werken.

1. Roa

Roa is een graffiti artiest uit Gent die zijn identiteit niet prijs geeft. Hij is bekend om zijn gigantische muurschilderingen van dieren vooral in het zwart‑wit. Zijn werk is tentoongesteld in grootsteden over de hele wereld zoals New York, Dubai, Londen en met veel trots in Hasselt.

  • Mouttoren aan de Vaartstraat
Roa Water

2. Studio Giftig

Studio Giftig werd opgericht in 2007 door Nederlanders Kaspar van Leek & Niels van Swaemen. Zij specialiseren zich niet enkel in graffiti maar zijn ook bekend voor hun illustraties, canvassen enz.

  • Hoek Zuivelmarkt - Badderijstraat 
Streetart - Studio Giftig

3. Super A & Zenk One

Super A is één van de meest bekende Nederlandse streetartists, hij beeldt surrealistische taferelen op een realistische manier af. Zenk One is dan weer een all rounder die verschillende stijlen beheerst, maar hij staat het meeste bekend om zijn realistische stijl.

  • Kruispunt Fonteinstraat - Schoolstraat Runkst
babbelwalk

4. Smates

Smates schilderde deze mural voor het Summer Carnival in 2020. Zijn grote handelsmerk is realistische tekeningen. Hij laat zich verder ook inspireren door de omgeving of de vorm van de muur zelf.

  • Stadsomvaart
Smates

5. PsoMan

Psoman met zijn herkenbare illustratieve stijl heeft inmiddels al buitenlandse furore gemaakt. Hij beperkt zich niet alleen tot muren maar maakt ook prachtige canvassen.

  • Stadsomvaart
streetart

6. Insane 51

Insane 51 is een supertalent uit Athene, die optische illusies met realistische graffiti mixt en een nieuwe wind in het wereldje laat waaien. Op de 8ste plaats vind je nog een speciaal werk terug van deze artiest.

  • Runkstersteenweg in Runkst
Insane 51

7. Smugone

Smugone is van Australische afkomst en staat bekend om zijn hyperrealistische graffitistijl met een twist. In Hasselt kan je maar liefst twee werken van hem vinden.

  • Dorpsstraat 
Streetart

8. Insane 51

Zoals beloofd kon dit unieke werk niet aan ons lijstje ontbreken. Vergeet je 3D-bril niet mee te brengen en krijg meteen een hele andere kijk op dit meesterwerk.

  • Dr. Willemsstraat 
streetart

9. Belin

Deze Spaanse artiest heeft een surrealistische stijl, terwijl hij vroeger altijd realistische werken maakte,  neigt hij nu ook meer naar het kubisme. Wist je trouwens dat hij zelfs een mural maakte voor de bekende tattoo artiest Kat Von D?

  • Kruispunt Fonteinstraat - Schoolstraat Runkst
streetart

10. Pichi & Avo

Last maar zeker niet least, dit duo uit Valencia mixt klassieke graffiti met mythologische figuren en zo maken ze een verbinding tussen historische en hedendaagse kunst.

  • Capucienenstraat
Street art
Share this page: