shoppen

10 leuke vintage winkels & concept stores

Hou jij van shoppen én beleven? En mag het een beetje 'anders dan anders'? Dan blijf je in Hasselt niet op je honger zitten. Integendeel. Hippe vogels kunnen terecht in de vele vintage winkels en concept stores die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond rijzen. Wij zetten 10 niet te missen adresjes voor je op een rij.

Paplou

Paplou is één van de verborgen parels in de Dorpsstraat. In deze gezellige boetiek vind je hippe kledij, bijzondere juwelen en accessoires, speelgoed en hebbedingetjes voor vrouwen, mannen en kinderen.

Paplou

Heterodoxa

De schatkamer van Heterodoxa bevindt zich in het pand van couturezaak Jeurissen, die al vier generaties lang de toon zet op vlak van mode, smaak en stijl. Kleindochter Laetitia Jeurissen verkoopt er nu designer vintage kleding en curiosa. 

Heterodoxa

Les Soeurs

Les Soeurs is de concept store van Clio, Kay en Jules: 3 zussen met een passie voor mode. In de winkel in de Kapelstraat vind je een waaier aan eigentijdse juwelen, accessoires, kleding- en interieurstukken.

Les Soeurs

Jema Vintage

Jema selecteert speciale vintage stukken met de hand. Dit hippe zaakje is ook gespecialiseerd in 90’s streetwear en sportkledij met merken zoals Fila, Champion, enz. 

Jema

Twenty Second Vintage

Het eigentijdse Twenty Second Vintage presenteert kwaliteitsvolle vintage, met focus op de jaren ’80 en ’90. Elk stuk in de winkel is met zorg uitgekozen.

twenty

Hallelujah!

Coco Chanel wist het al: “The best things in life are free. The second best are very expensive.” En toch … bij Hallelujah! vind je de allermooiste tweedehands designerstuks aan betaalbare prijzen.

Hallelujah

La Bottega

La Bottega is een concept store in hartje Hasselt en huist in de prachtig gerenoveerde oude jeneverstokerij van Smeets. Met meer dan 2000 m² inspiratie aan schoenen en kleding beleef je hier de ultieme mode-ervaring, voor het hele gezin. Oh, je kan er ook heerlijk lunchen.

La Bottega

Chou-Fleur

Ook hippe tweedehands kinderkledij kan je in Hasselt op de kop tikken. Chou-Fleur is een leuke shop met duurzame merkkinderkleding voor snelle groeiertjes met een kleine ecologische voetafdruk. (Vanaf september 2021 ook dameskledij)

Chou fleur

Fashion Bar

Fashion Bar is een unieke belevingswinkel in de Dokter Willemsstraat. Het sfeervolle concept omvat kledij, eten en drinken, interieur, styling en zelfs verzorging voor maximale verwennerij!

Fashion Bar

Oui

Tegen Oui in de Aldestraat kan je moeilijk ‘nee’ zeggen. Je treft in deze concept store een verfrissende mix aan kledij, juwelen, geschenken, accessoires en design voor je interieur.

Oui
Share this page: