Bewegwijzerde wandelingen in en rond Hasselt

Hasseltse wandelnatuur in kaart gebracht

Wandelen is niet enkel goed voor onze gezondheid, het brengt ons ook mentaal tot rust.

Ontdek alle bewegwijzerde wandelingen in en rond Hasselt

Wandelingen in en rond Hasselt

Even Op Stap - Stadswandeling in Hasselt

Tips voor veilig en aangenaam wandelen

 

 1. Vermijd drukte op toeristische trekpleisters. Grote toeristische trekpleisters laat je best nog even links liggen, tenzij je op wandelafstand woont en de drukste paden, toegangswegen en plekken vermijdt.
   
 2. Vermijd de drukste momenten
  Er wordt het meest gewandeld op zonnige weekenddagen tussen 13u en 17u. Door de week is het meestal wat drukker tussen 10u en 16u. De ideale motivatie om eens een dauwwandeling of schemertochtje te maken!
   
 3. Vind een bewegwijzerde wandeling
  Bewegwijzerde wandelingen (zoals Mombeekvallei en Herkenrodebossen) vind je op www.wandeleninlimburg.be/Hasselt . Denk eraan dat je hier enkel te voet of met de fiets naartoe mag.
   
 4. Breng de trage wegen in jouw buurt in kaart
  Om wijk per wijk de toestand van de trage wegen op het grondgebied van Hasselt in kaart te brengen, kan de stad alle helpende handen gebruiken. Trage wegen vind je in de meeste gevallen vlakbij jouw thuis. Je hoeft er dus de auto niet voor te nemen. Bovendien kan je individueel of met je gezin aan de slag en is het geen probleem om onderweg de sociale afstand te bewaren. Kijk snel op www.hasselt.be/tragewegen.
   
 5. Hou je aan de regels
  Naast de coronamaatregelen, gelden ook de normale regels in de natuur: wijk niet van de paden af, hou je hond aan de leiband, pluk geen wilde planten en laat geen afval achter… En vergeet niet om na je wandeling even op teken te controleren, want die doen helaas niet aan social distancing.