Titel

Bentō workshops

Bentō workshops

Bentō workshops

bento bentou japanese lunch sushi japanse tuin hasselt japanese garden hasselt japanese food japans eten

Bentō (弁当) zijn Japanse lunches. In lunchdoosjes worden rijst, groentes, vlees, vis en fruit ’s ochtends gescheiden of gemengd verpakt om later op de dag te eten. Maar naast een simpele maaltijd komt er vaak nog meer kijken bij een moderne bentō.

Tegenwoordig is het maken van bentō door veel Japanse moeders namelijk tot kunst verheven. Van schattige dieren tot tekenfilmfiguren proberen zij het eten zo vorm te geven dat kinderen met nog meer plezier uitkijken naar de lunch. In eerste instantie was het een trucje voor moeders om het smakenpalet van hun kinderen uit te breiden, maar vandaag de dag zijn er zelfs professionele wedstrijden voor de mooiste bentō-doosjes.

Tijdens de bentō workshop leer je in 2 uur hoe je zelf de mooist versierde lunches kunt maken. De workshop richt zich specifiek op personages uit Japanse strips en tekenfilms. Aan het eind van de workshop kun je je eigen creatie opeten tijdens een picknick in de tuin of meenemen naar huis voor later.

Voor 2019 zijn er twee bentō-workshops gepland voor april, de tickets koop je via de onderstaande links. Toegang tot de tuin en het gebruik van de materialen voor de workshop zit hierbij inbegrepen. Heeft u recht op gratis toegang of een reductietarief voor de Japanse Tuin? Koop uw tickets dan niet online, maar mail uw verzoek naar japansetuin@hasselt.be.

Zaterdag 20 april (Volzet)

Zondag 21 april (Volzet)

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: