OPGELET!!! Aanvragen voor een groepsbezoek met gids dienen minstens 14 dagen voor de datum van het bezoek te gebeuren. *****    Gegidste rondleidingen die binnen plaatsvinden zijn toegestaan met een max. van 10 personen. Een volgende groep van max. 10 personen vertrekt 1 uur later. *****    Gegidste rondleidingen die buiten plaatsvinden zijn toegestaan met een max. van 20 personen. Er kunnen meerdere groepen gelijkertijd starten naargelang de beschikbaarheid van gidsen. *****    Elke persoon is verplicht om een mondmasker te dragen tijdens een gegidste rondleiding. Buitenrondleidingen kunnen ook met gezichtsschild om medische redenen. Zonder één van beide, geen toegang tot de gegidste rondleiding.

Beiaardtoren voor groepen

Breng met je groep een bezoek aan de Beiaardtoren in Hasselt. 168 trappen brengen je van op de begane grond naar een adembenemend uitzicht over de stad.

Groepsbezoek

Voor groepen en scholen staat er een gids klaar. Zij of hij begeleidt jullie tijdens de torenklim. Onderweg maak je kennis met de tijd: beieren op kleine klokjes, een oude beiaard bespelen en een luiklok luiden. Spelenderwijs ontdekken kinderen de tijd die gepaard ging met radertjes, tik-tak, tingeltjes, geratel en kettingen. Bovenaan, na een passage langs de 18de-eeuwse speeltrommel en de beiaardierkamer, krijg je van op de klokkengalerij een adembenemend uitzicht over Hasselt.

  • Geldig: elke dag tussen 10 en 17 uur
  • Startlocatie: Beiaardtoren, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, 3500 Hasselt
  • Duur: 1,5 uur
  • Groepstarief (min. 15 pers.): 2 euro p.p. - gratis voor kinderen tot 12 jaar
  • Vergoeding gids: 60 euro - max. 15 pers. per gids
  • Reservering: hetstadsmus@hasselt.be

Contact