herkenrode

Abdijsite Herkenrode

Belevingscentrum

Hou je van bijzondere combinaties van oud en nieuw? De abdijsite van Herkenrode zal je verbluffen. De eeuwenoude gebouwen, waarvan sommige teruggaan tot de 12e eeuw, werden de voorbije jaren gerestaureerd en herbestemd met respect voor het verleden. Hoewel de cisterciënzerinnen verdwenen zijn, voel je nog altijd de grandeur van deze kloosterorde. Je leert alles over het rijke verleden van de vrouwenabdij in het Belevingscentrum in de stallingen met koetshuis.

herkenrode

Kruiden- en inspiratietuin

De Kruiden- en Inspiratietuin kiest daarentegen voor een hedendaags ontwerp. Verwacht dus geen abdijtuin of een reproductie ervan, maar een moderne tuin met een bijzondere architectuur. Hier kom je te weten hoe mensen van alle tijden en culturen kruiden tot op vandaag gebruikt hebben en gebruiken.

kruidentuin

The Quiet View - Hans Op De Beeck

Op het uitgestrekte domein vind je ook ‘The Quiet View’, een permanent kunstwerk van Hans Op de Beeck. Het werk is een stille plek voor meditatie. The Quiet View staat trouwens exact op de plaats waar vroeger de abdijkerk stond.

Hans Op De Beeck

Fietsverhuur

Verder is de abdijsite de ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. Om het helemaal makkelijk te maken, kun je er zelfs fietsen huren. Ontdek alle bezienswaardigheden op en rond de abdijsite via de website.

 

Fietsverhuur Herkenrode

Contact