Abdijproducten Abdijsite Herkenrode

Herkenrode bier Vesper

Als je in Hasselt bent, moet je zeker eens proeven van de heerlijke abdijproducten van de abdij Herkenrode. Om een eeuwenlange traditie te herstellen, lanceerde Herkenrode vzw in 2009, samen met Brouwerij Cornelissen uit Opitter, het abdijbier Herkenrode. Ook de vlierbloemsemlikeur is een aanrader.

3 soorten abdijbieren

Robert Putman, voormalig ingenieur-brouwmeester van Cristal Alken, kreeg de opdracht om een bier te brouwen met de stoerheid van de graven van Loon, de elegantie van de abdissen van Herkenrode en de aroma's van de inspiratietuinen. De Federatie van Belgische Brouwers kende de benaming en bijhorend logo van ‘erkend Belgisch Abdijbier’ toe, waardoor het Herkenrode-bier het tweede erkende abdijbier van Limburg werd.

Vandaag bestaan er 3 Herkenrode-abdijbieren:

  • Herkenrode Vesper (tripel)
  • Herkenrode Noctus (bruin)
  • Herkenrode Cister (blond)

Vlierbloesemlikeur

Speciaal voor de Abdijsite Herkenrode werd een lekkere kruidenlikeur gemaakt op basis van vlier. Vlier is een sterke, bladverliezende struik of boom. De crèmekleurige bloemschermen verschijnen in de vroege zomer en ruiken heerlijk. Een borreltje vlierbloesemlikeur is goed bij verkoudheid en griep. De likeur kan ook verwerkt worden in cocktails.