12 dingen die je niet mag missen in Hasselt

Modemuseum Hasselt

Modemuseum Hasselt

Dit museum is een must voor elke modeliefhebber. Maak kennis met het museum waar de hele modewereld over praat. Dit dankzij de internationaal gerenommeerde tentoonstellingen met topstukken.

Meer info: www.modemuseumhasselt.be

 

Jenever proeven

Jenevermuseum

Ook vandaag is Hasselt nog steeds dé jeneverstad bij uitstek. Dat merk je in het Jenevermuseum. Hier word je jeneverwijs. Geniet vooral van je gratis borreltje in het proeflokaal.

Meer info: www.jenevermuseum.be

Japanse Tuin

Word helemaal zen tussen de klaterende waterpartijen en de (bloeiende) kerselaars. Hasselt heeft de grootste authentieke Japanse Tuin in Europa. Elk seizoen tooit de tuin zich in een ander gewaad: heerlijk om te ervaren. (De Japanse Tuin houdt momenteel zijn winterstop tot 31 maart 2019)

Meer info: www.japansetuin.be 

Street Art - wandel- en fietsroute

Als muren nu eens konden praten… Wel, in Hasselt doen ze dat! Niet zozeer met woorden, wél met kunstwerken. Meer dan zestig gevels pakken uit met onweerstaanbare street art. Wil je geen enkel werk missen of ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter de artiesten? Haal dan de gratis street art wandel- en fietsroute af bij Toerisme Hasselt en ontdek ze allemaal.

Meer info: http://visithasselt.be/nl/fietsroute-graffiti-street-art-hasselt

Street Art
Villa Verbeelding

Villa Verbeelding

Een oud herenhuis, sfeervolle kamers en alles in het teken van schrijvers, lezers en boeken: dit museum is een verhaal op zich.

Meer info: www.villaverbeelding.be

 

Abdijsite Herkenrode

Terugstappen in de tijd naar de grootste vrouwenabdij van de Nederlanden. Imposante gebouwen, een Tiendschuur, een kruiden- en inspiratietuin en een prikkelend belevingscentrum: deze erfgoedsite is een parel van renovatie én beleving.

Meer info: www.abdijsiteherkenrode.be

abdijsite Herkenrode

Het Stadsmus

Zin om het échte Hasselt-gevoel te ervaren? Kruip dan in de huid van onze stad. Geen enkel ander museum combineert reuzen, mirakels en middeleeuwse schrijvers tot één logisch geheel.

Meer info: www.hetstadsmus.be

Het Oud Kerkhof

Père Lachaise in minivorm? Het is geen overdrijving. Dit oude kerkhof ademt de sfeer uit van gotische romans en Hammer Horror-films. Gelukkig zonder vampiers.

Meer info: http://visithasselt.be/nl/oud-kerkhof

 

De Sky Lounge

Twee torens bepalen de Hasseltse skyline. In één van deze torens heeft het Radisson Blu onderdak gevonden. Op de 16de verdieping biedt de Sky Lounge een magnifiek uitzicht over de hele stad.

Meer info: https://www.radissonblu.com/nl/hotel-hasselt/restaurants

Sky Lounge
Kadetjesplein

Het Kadettenpleintje

Een oase van rust en kunst in het centrum van de stad.

Meer info: http://visithasselt.be/nl/smaakroute-1

 

De 48u-kaart

Toerist of Hasselaar? Het maakt niet uit. Met de 48u-kaart schenkt Hasselt je nu een pak cadeaus. Juwelen, gadgets, aperitiefjes, lunch, toegang tot musea, gratis huurfietsen en busvervoer ... Zoveel cadeaus voor maar  € 19,50 per kaart. 

Meer info: http://visithasselt.be/nl/hasselt-48-uur

48u-kaart
shoppen La Bottega

La Bottega

Eindeloos shoppen in deze prachtige kleding- en schoenenwinkel gevestigd in een voormalige jeneverstokerij. Stylistes helpen je hier de ideale outfit vinden.

Meer info: http://visithasselt.be/nl/even-binnenkijken-bij-la-bottega