Stap samen met Het Stadsmus in de wondere wereld van Stef Vanstiphout (1931 – 1995). Deze veelzijdige illustrator, cartoonist en karikaturist, afkomstig uit Hasselt, liet het museum een ruime collectie van meer dan 300 tekeningen na. Heb je daarna nog niet genoeg van Stefs wereld? Kom dan zeker ook naar onze workshops, leesmomenten of lezingen. 


Deze expo komt tot stand in samenwerking met curator Frank Huygens en loopt van 20 februari tot 16 mei 2021. Hou voor de data van de activiteiten deze website of onze facebook in de gaten. 
 

Wie was Stef Vanstiphout? 

Stef Vanstiphout (1931-1995) was een illustrator, cartoonist en karikaturist, afkomstig uit Hasselt. Hij behoorde tot de eerste naoorlogse generatie illustrators en was ongetwijfeld één van de meest veelzijdige en eigenzinnige tekenaars van zijn generatie. Zijn oeuvre is divers en kwalitatief.

Misschien heb jij zelf al wel eens – zonder het te weten - een echte Stef in handen gehad! Want hij tekende talloze covers voor kinder- en jeugdboeken. Daarnaast maakte hij ook karikaturen van filmsterren of het koningshuis en verschenen zijn cartoons in tijdschriften. Maar evenzeer illustreerde hij het programmaboekje van de Virga Jessefeesten of een Hasseltse toeristische brochure.

 
Nog meer weten over Stef Vanstiphout en zijn wondere wereld? Lees dan hier de publicatie van de KEIK, gewijd aan deze veelzijdige tekenaar.  
Of bekijk onze 320 geregistreerde werken van Stef Vanstiphout op erfgoedplus.

Help mee: wij verzamelen materiaal van Stef Vanstiphout

Voor onze expo in 2021 zijn we nog op zoek naar informatie en anekdotes over Stef Vanstiphout.

Heb jij nog een tekening of boek, geïllustreerd door Stef, in de kast of op zolder liggen? Of heb jij nog een leuk verhaal over hem? Draag dan je steentje bij en bezorg ons dit.

Hoe je dat doet? Dat ontdek je hier.