Vlot met de bus

Vlot naar Hasselt

Dankzij verschillende verbindingen kan je Hasselt makkelijk per bus bereiken. Boek jouw plaatsje via een van de volgende busmaatschappijen.

  • De Lijn (vanuit heel Vlaanderen)
  • Tec (vanuit heel Wallonië)
  • Flixbus (vanuit heel Europa)

Vlot door Hasselt

Reis snel en comfortabel door Hasselt met… de bus. Op de website van De Lijn kan je je trip minutieus plannen. Je geeft je eigen adres en je bestemming in en je krijgt een kant-en-klaar ‘reisschema’.

Bekijk hier je route en haltes met De Lijn

Wie rijdt gratis met de bus?

  • Kinderen tot 6 jaar
  • Iedereen die opstapt aan bushalte parking Boudewijnlaan en naar het centrum rijdt. Vraag je gratis busticket P+BUS aan via een sms-bericht of de website van De Lijn.
  • Hasselaren tussen 6 en 19 jaar, die hun gratis Buzzy Pazz tonen.
  • Hasselaren tussen 25 en 64 jaar, die hun gratis omnipas VG (vervoersgarantie) /VT (verhoogde tegemoetkoming) tonen

Waar koop je een lijnkaart?

Koop je lijnkaart in een voorverkooppunt. Of betaal je rit aan de chauffeur, tegen een tarief dat iets hoger is.

Of koop de Hasseltpas. Dit is een voordelige 10 rittenkaart. Je betaalt dan maar 1 euro per rit op grondgebied Groot-Hasselt, hoe lang dat traject ook is. Het is zelfs nog interessanter: activeer je een rit van jouw Hasseltpas, dan mag je 60 minuten de bus gebruiken voor verplaatsingen binnen de stadsgrenzen. Je betaalt 10 euro voor je 10 rittenkaart en is te koop in de voorverkooppunten, maar niet bij de buschauffeur.

Voorverkooppunt in je buurt

Parking voor autocars en bussen

Er is een parking voor bussen/autocars voorzien langs de Koning Boudewijnlaan. (6 à 10 busplaatsen). Goed om weten: Op de parking van de Japanse Tuin is er plaats voor 3 autocars.

 

Buzzy Pazz

Ben je tussen 6 en 20 jaar, met een domicilie in Hasselt? Dan doet de Stad Hasselt je een Buzzy Pazz cadeau. Goed voor een jaar lang gratis reizen met bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen! Vraag je gratis busabonnement aan via www.hasselt.be/buzzypazz