Ménage à deux: Berlinde de Bruyckere, The Pillow (2010) ©Mirjam Devriendt
Expo Ménage à deux

Expo Ménage à deux - 14 maart t.e.m. 14 juni

Ménage à deux combineert collectiestukken van Het Stadsmus met hedendaagse kunstwerken. Het resultaat? Een verrassende dialoog.

In de expo werp je een blik achter de schermen. Je verkent eeuwenoude objecten uit het depot van Het Stadsmus. Stukken die meestal nog niet eerder in het museum te zien waren, zijn voorzichtig naar het museum overgebracht en door curator Lut Maris naast hedendaagse kunstwerken geplaatst.

Hoewel tussen de oude objecten en de recente kunstwerken soms een tijdsverschil van enkele eeuwen zit, merk je toch al snel verbanden en contrasten op. Soms op basis van inhoud, maar ook door gebruik van vorm, kleur of techniek. Hierdoor verandert niet alleen je blik op de objecten, maar ook op de kunstwerken. Is het toeval dat er steeds een zelfde beeldtaal opduikt? Aan jou om hier verder over na te denken of te debatteren.

Kunstenaars: Berlinde De Bruyckere, Koen Vanmechelen, Fred Eerdekens, Johan De Wit, Stefan Annerel, Stephanie Leblon, Joke Raes, Mireille Robbe, Stefan Peters, Warner Berckmans, David Huycke, Nick Ervinck, Renato Nicolodi, Patrick Ceyssens, Ick Reuvis, Rudi Knoops, Peter Deleu, Kristof Vranken, Lore Langendries, Jonas Vansteenkiste

Ménage à deux, een expo van Het Stadsmus, in samenwerking met Lut Maris van Kunstgalerij De Mijlpaal, van 14 maart tot 24 mei 2020, Het Stadsmus, gratis

Expo Kleurboel - 20 september t.e.m. 8 november

Het Stadsmus toont je de mooiste prenten uit Key Colours, de illustratorenprijs van de stad Hasselt. Je kan ze er niet alleen bekijken, maar ook beleven! Levensgrote figuren, leesstoelen, prenten op kinderhoogte en een kleurrijke aankleding maken dit een leuke én kindvriendelijke tentoonstelling waarin de prenten tot leven komen.

Kleurboel is een expo van Het Stadsmus, in samenwerking met Uitgeverij Clavis. 

Kleurboel in Het Stadsmus
Bacongo Limburg

Expo Bacongo Limburg - 10 oktober t.e.m. 3 januari 2021

In 2020 is het de 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. Wat was de rol en impact van Limburg in Congo? En hoe beleefden Congolezen hun tijd in Limburg? Je komt het te weten in de expo Bacongo Limburg. Je duikt de geschiedenis in aan de hand van uiteenlopende verhalen, die we in het voorjaar van 2020 verzamelden. Ze werpen een nieuw licht op de aanwezigheid, rol en impact van Limburgers in Congo en Congolezen in Limburg. Kruis alvast de datum in je agenda aan!

De expo Bacongo Limburg is een samenwerking van 6 partners. De expo loopt van 10 oktober 2020 tot en met 3 januari 2021 in Het Stadsmus, gratis.