Dubbelexpo Brecht Evens

Wie is Brecht Evens?

Illustrator en striptekenaar Brecht Evens (Hasselt, °1986) studeerde illustratie aan Sint-Lucas in Gent. Zijn grote doorbraak kwam er in 2009 met 'Ergens waar je niet wil zijn'. Sindsdien veroverde hij met zijn werk niet alleen verschillende prijzen, maar ook het hart van het publiek. Zijn werk staat bekend om de onconventionele waterverftechniek zonder omlijning, het opvallende kleurenpalet en het spelen met geometrie en contrasten.

Brecht won al enkele belangrijke stripprijzen zoals de ‘speciale prijs van de jury’ op het Angoulême International Comics Festival, de belangrijkste stripwedstrijd ter wereld. Zijn boeken zijn vertaald in het Frans, Engels, Duits, Spaans, Deens, Noors, Italiaans, Russisch, Koreaans en Pools. Hij woont en werkt momenteel in Parijs, maar voor zijn eerste Belgische solotentoonstelling keert hij graag nog eens terug naar zijn roots. 

Brecht Evens

Brecht en Hasselt

Het is niet toevallig dat Brecht voor zijn eerste Belgische solotentoonstelling kiest voor Hasselt. Want hoewel hij in Parijs woont, blijft hij de Limburgse hoofdstad koesteren. De aandachtige kijker zal doorheen zijn werk dan ook verwijzingen naar Hasselt terugvinden. Maar ook op de stad zelf drukt Brecht zijn stempel. Zo was de affiche van de laatste Jeneverfeesten van zijn hand.