fietsen

Fietslussen en wandelingen

Natuurwandeling De Wijers

Het uitgestrekte land van 1001 vijvers is betoverend mooi. Maar waarom zijn hier eigenlijk zo veel vijvers? De wijergidsen vertellen er graag meer over. Ze leiden je rond langs de mooiste plekjes. Misschien kom je wel een roerdomp tegen? Na deze wandeling zal je de fauna en flora nog meer appreciëren.

Je vindt meer info en het reserveringsformulier op de website van De Wijers.

De Wijers

Fietsen door het Water

Fietsen door het Water ligt aan knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk in het domein van Bokrijk, wat dan weer deel uitmaakt van het uitgestrekte vijverlandschap van De Wijers

Het fietspad leidt je dwars door een vijver, helemaal van de ene oever tot aan de andere.  In het midden staat het water aan weerszijden op ooghoogte. Je voelt, ziet en ruikt het water. Een mooi en uniek zicht over dit stukje natuur.

fietsen door het water

Verken de tuinen van Domein Kiewit met je eigen gids. Je leert er meer over kruiden, het belang van insecten en de werking van een biologische waterzuivering. Een hart voor dieren? Dan word je ongetwijfeld warm van de talloze boerderijdieren en de langharige Galloways in de weide. Reserveer je wandeling vandaag nog.

Smaakmaker: Honger gekregen? Sluit je wandeling af met koffie en taart in taverne Koe-Vert.

domein kiewit

Abdijsite Herkenrode

De Abdijsite Herkenrode heeft een rijke geschiedenis. Er vallen dus heel wat boeiende verhalen te ontdekken. Wil je meer weten over de vrouwen die 600 jaar lang in de abdij woonden? Laat je meevoeren in het Belevingscentrum en ervaar zowel de bloeiperiodes, gevuld met weelde, pracht en praal, als de moeilijke tijden vol oorlog, ziekte en geweld. Ben je eerder benieuwd naar de Kruiden- en Inspiratietuin? Een gids geeft je graag een woordje uitleg bij het ontwerp van het kruidenpark en schetst daarbij hoe mensen van alle tijden en culturen kruiden gebruiken.
Smaakmaker: zin in een ‘andere’ rondleiding, met humor en anekdotes? Ga op stap met Joséphine de Gondrécourt, de laatste abdis van Herkenrode!

Je vindt alle groepsbezoeken op de website van Abdijsite Herkenrode.

Herkenrode